In België en Nederland staat vooralsnog geen KM-1. Daarom nodigde Konica Minolta eind vorige week zo'n 30 drukkerijen uit beide landen uit om tijdens het 'Print Experience 2018' evenement een bezoek te brengen aan Rehms Druck in het Duitse Borken. Deze drukkerij installeerde in april vorig jaar de KM-1 en produceerde - boven eigen verwachting - in negen maanden tijd ruim 1,5 miljoen drukvellen. Onder andere in het variabel drukken van telefoonkaarten op kunststof ziet Rehms Druck goede kansen: de UV inkjet-inkten zijn direct droog na het drukken. Konica Minolta komt bovendien met een 'bridge' unit, waarmee de drukvellen vanuit de uitleg van de KM-1 pers rechtstreeks naar inline afwerkapparatuur kan worden getransporteerd voor verdere verwerking.

De deelnemers brachten verder nog een bezoek aan Druckpartners in Essen, waar sinds een jaar de MGI JetVarnish 3D Evolution voor nieuwe mogelijkheden zorgt op het gebied van digitale en variabele veredeling met lak en folie.

Binnenkort verschijnt in Grafisch Nieuws een uitgebreider verslag.

In België en Nederland staat vooralsnog geen KM-1. Daarom nodigde Konica Minolta eind vorige week zo'n 30 drukkerijen uit beide landen uit om tijdens het 'Print Experience 2018' evenement een bezoek te brengen aan Rehms Druck in het Duitse Borken. Deze drukkerij installeerde in april vorig jaar de KM-1 en produceerde - boven eigen verwachting - in negen maanden tijd ruim 1,5 miljoen drukvellen. Onder andere in het variabel drukken van telefoonkaarten op kunststof ziet Rehms Druck goede kansen: de UV inkjet-inkten zijn direct droog na het drukken. Konica Minolta komt bovendien met een 'bridge' unit, waarmee de drukvellen vanuit de uitleg van de KM-1 pers rechtstreeks naar inline afwerkapparatuur kan worden getransporteerd voor verdere verwerking.De deelnemers brachten verder nog een bezoek aan Druckpartners in Essen, waar sinds een jaar de MGI JetVarnish 3D Evolution voor nieuwe mogelijkheden zorgt op het gebied van digitale en variabele veredeling met lak en folie.Binnenkort verschijnt in Grafisch Nieuws een uitgebreider verslag.