Konica Minolta 'op schema' met KM-1

22/01/18 om 09:21 - Bijgewerkt om 09:20

Een klein jaar na de met succes afgesloten Europese bèta-test van de AccurioJet KM-1 inkjetvellenpers op B2-formaat, maakt Konica Minolta bekend inmiddels wereldwijd 30 installaties te hebben voltooid. Meest recent werd nog een KM-1 in Polen geplaatst en de eerstvolgende komt in Frankrijk te staan. Voor het eind van het jaar zal de teller op 50 machines staan, stelt de fabrikant.

Konica Minolta 'op schema' met KM-1

In België en Nederland staat vooralsnog geen KM-1. Daarom nodigde Konica Minolta eind vorige week zo'n 30 drukkerijen uit beide landen uit om tijdens het 'Print Experience 2018' evenement een bezoek te brengen aan Rehms Druck in het Duitse Borken. Deze drukkerij installeerde in april vorig jaar de KM-1 en produceerde - boven eigen verwachting - in negen maanden tijd ruim 1,5 miljoen drukvellen. Onder andere in het variabel drukken van telefoonkaarten op kunststof ziet Rehms Druck goede kansen: de UV inkjet-inkten zijn direct droog na het drukken. Konica Minolta komt bovendien met een 'bridge' unit, waarmee de drukvellen vanuit de uitleg van de KM-1 pers rechtstreeks naar inline afwerkapparatuur kan worden getransporteerd voor verdere verwerking.

De deelnemers brachten verder nog een bezoek aan Druckpartners in Essen, waar sinds een jaar de MGI JetVarnish 3D Evolution voor nieuwe mogelijkheden zorgt op het gebied van digitale en variabele veredeling met lak en folie.

Binnenkort verschijnt in Grafisch Nieuws een uitgebreider verslag.