Landa gaf deze week in een webcast een update over de stand van zaken bij het bedrijf. Inmiddels zijn er wereldwijd 13 Landa-persen geïnstalleerd, de laatste kortgeleden in Nederland bij Simian. Arik Gordon, CEO van Landa, verwacht dat er voor het einde van dit jaar nog vier of vijf installaties volgen.

Benny Landa vertelde dat er nog hard wordt gewerkt aan het perfectioneren van de rotatieve W10 Landa-pers, bestemd voor de productie van flexibele verpakkingen. Naar verwachtingen zal nu de eerste machine in 2021 bij een 'pre-beta'-bedrijf worden geïnstalleerd voor praktijktests.

Ondertussen is ook een vellenpers met een dubbele uitleg in de maak (zie foto), en er worden bijvoorbeeld ook extra steunkleuren ontwikkeld. Landa liet bovendien doorschemeren dat de nanografische inkjettechnologie in de toekomst ook geschikt zal zijn voor andere marktsegmenten, zoals het bedrukken van golfkarton, labels, metaal en textiel.

Inmiddels is Komori ook van start gegaan met een eigen versie van de Landa S10-pers. Landa voorziet dat dat met name ook in Japan, waar Komori als persenleverancier dominant aanwezig is, tot kansen voor de nieuwe technologie zal leiden: "Hun succes is ook ons succes."

Landa lanceerde zijn nanografische inkjettechnologie in 2012 op Drupa. Ook in 2016 was het bedrijf een van de publiekstrekkers van het evenement. De afgelopen maanden haakten een aantal grote exposanten af voor de naar vanwege Covid-19 naar 2021 uitgestelde editie van Drupa: onder andere Heidelberg, Komori, Xerox, Fujifilm en Screen deelden mee het corona-risico te groot te vinden. Persenbouwer Koenig & Bauer liet als een van de weinige grote fabrikanten weten juist wel naar Drupa te zullen komen.

Landa gaf deze week in een webcast een update over de stand van zaken bij het bedrijf. Inmiddels zijn er wereldwijd 13 Landa-persen geïnstalleerd, de laatste kortgeleden in Nederland bij Simian. Arik Gordon, CEO van Landa, verwacht dat er voor het einde van dit jaar nog vier of vijf installaties volgen.Benny Landa vertelde dat er nog hard wordt gewerkt aan het perfectioneren van de rotatieve W10 Landa-pers, bestemd voor de productie van flexibele verpakkingen. Naar verwachtingen zal nu de eerste machine in 2021 bij een 'pre-beta'-bedrijf worden geïnstalleerd voor praktijktests. Ondertussen is ook een vellenpers met een dubbele uitleg in de maak (zie foto), en er worden bijvoorbeeld ook extra steunkleuren ontwikkeld. Landa liet bovendien doorschemeren dat de nanografische inkjettechnologie in de toekomst ook geschikt zal zijn voor andere marktsegmenten, zoals het bedrukken van golfkarton, labels, metaal en textiel. Inmiddels is Komori ook van start gegaan met een eigen versie van de Landa S10-pers. Landa voorziet dat dat met name ook in Japan, waar Komori als persenleverancier dominant aanwezig is, tot kansen voor de nieuwe technologie zal leiden: "Hun succes is ook ons succes."Landa lanceerde zijn nanografische inkjettechnologie in 2012 op Drupa. Ook in 2016 was het bedrijf een van de publiekstrekkers van het evenement. De afgelopen maanden haakten een aantal grote exposanten af voor de naar vanwege Covid-19 naar 2021 uitgestelde editie van Drupa: onder andere Heidelberg, Komori, Xerox, Fujifilm en Screen deelden mee het corona-risico te groot te vinden. Persenbouwer Koenig & Bauer liet als een van de weinige grote fabrikanten weten juist wel naar Drupa te zullen komen.