Marco Eikelenboom is sinds 2021 de CEO van Sappi Europe, gevestigd in Brussel. De Nederlandse manager begon zijn carrière binnen Sappi in 1997. Hij was actief in verschillende leidinggevende functies binnen de Zuid-Afrikaanse papiergroep. In ons land staat Eikelenboom sinds vorig jaar bekend als de CEO die de Sappi-fabriek in Lanaken sloot.

Green Deal

De nieuwe Cepi-voorzitter heeft een termijn van twee jaar. Marco Eikelenboom neemt het voorzitterschap op terwijl de EU-instellingen zich voorbereiden op een verkiezingsperiode en het begin van een nieuwe ambtstermijn voor leden van het Europees Parlement en een nieuwe Europese Commissie.

"De komende termijn van vijf jaar wordt nu al gezien als een cruciale tijd voor actie, waar de Europese Unie de elementen van de Green Deal-wetgeving moet omzetten in concrete acties en moet voldoen aan haar doelen voor emissiereductie en -verwijdering", stelt Cepi.

Cepi vertegenwoordigt 500 bedrijven die samen 895 papierfabrieken uitbaten in Europa, goed voor 180.000 directe banen. De sector genereert 25 miljard euro toegevoegde waarde en investeert jaarlijks 5 miljard euro.

Marco Eikelenboom is sinds 2021 de CEO van Sappi Europe, gevestigd in Brussel. De Nederlandse manager begon zijn carrière binnen Sappi in 1997. Hij was actief in verschillende leidinggevende functies binnen de Zuid-Afrikaanse papiergroep. In ons land staat Eikelenboom sinds vorig jaar bekend als de CEO die de Sappi-fabriek in Lanaken sloot.De nieuwe Cepi-voorzitter heeft een termijn van twee jaar. Marco Eikelenboom neemt het voorzitterschap op terwijl de EU-instellingen zich voorbereiden op een verkiezingsperiode en het begin van een nieuwe ambtstermijn voor leden van het Europees Parlement en een nieuwe Europese Commissie."De komende termijn van vijf jaar wordt nu al gezien als een cruciale tijd voor actie, waar de Europese Unie de elementen van de Green Deal-wetgeving moet omzetten in concrete acties en moet voldoen aan haar doelen voor emissiereductie en -verwijdering", stelt Cepi.