De nieuwe Massivit 5000 is ontworpen om aan de behoeften van de industriële productie op het vlak van volume en snelheid tegemoet te komen. De printer mikt op sectoren zoals de auto-industrie, de spoorwegen en de scheepvaart, maar daarnaast ook op bedrijven die 'sign & display' en decorstukken vervaardigen en zelfs op de architectuur. Deze nieuwkomer in het gamma van Massivit 3D kan complexe en omvangrijke onderdelen tot 145 cm (breedte) x 111 cm (diepte) x 180 cm (hoogte) printen.

Het nieuwe model biedt dus hetzelfde 3D-printvolume als de Massivit 1800 Pro en de Massivit 1800. Maar in tegenstelling tot die twee modellen is de Massivit 5000 standaard uitgerust met twee 3D-printkoppen die het mogelijk maken om twee verschillende materialen te combineren. Volgens de fabrikant ligt de productiesnelheid van zijn gepatenteerde technologie dertig keer hoger dan die van andere technologieën en kunnen grote onderdelen op maat in enkele uren worden geproduceerd. Massivit 3D gebruikt een gel die tijdens het additieve fabricageproces onmiddellijk uithardt.

Nieuwe parameters

Met de Massivit 5000 biedt de producent tegelijk ook twee nieuwe resoluties, een nieuwe 'high definition' 3D-printgel en nieuwe automatiseringsopties aan. De machine kan het materiaal bovendien in twee nieuwe laagdiktes aanbrengen: van minimum 0,5 mm (om een zeer fijn resultaat te verkrijgen) tot maximum 1,5 mm (om de productie te verdubbelen).

Massivit 3D is een Israëlisch bedrijf dat in 2013 opgericht werd. De onderneming is sinds februari 2021 beursgenoteerd en is actief in ongeveer veertig landen. Het Europese demonstratiecentrum is gevestigd in Melsbroek bij Digital Dot. De Belgische distributeur heeft al vier installaties in de Benelux gerealiseerd: twee in België (3Motion, Art Nzo) en twee in Nederland (3D Next Level, Xclusive International).

De nieuwe Massivit 5000 is ontworpen om aan de behoeften van de industriële productie op het vlak van volume en snelheid tegemoet te komen. De printer mikt op sectoren zoals de auto-industrie, de spoorwegen en de scheepvaart, maar daarnaast ook op bedrijven die 'sign & display' en decorstukken vervaardigen en zelfs op de architectuur. Deze nieuwkomer in het gamma van Massivit 3D kan complexe en omvangrijke onderdelen tot 145 cm (breedte) x 111 cm (diepte) x 180 cm (hoogte) printen. Het nieuwe model biedt dus hetzelfde 3D-printvolume als de Massivit 1800 Pro en de Massivit 1800. Maar in tegenstelling tot die twee modellen is de Massivit 5000 standaard uitgerust met twee 3D-printkoppen die het mogelijk maken om twee verschillende materialen te combineren. Volgens de fabrikant ligt de productiesnelheid van zijn gepatenteerde technologie dertig keer hoger dan die van andere technologieën en kunnen grote onderdelen op maat in enkele uren worden geproduceerd. Massivit 3D gebruikt een gel die tijdens het additieve fabricageproces onmiddellijk uithardt.Met de Massivit 5000 biedt de producent tegelijk ook twee nieuwe resoluties, een nieuwe 'high definition' 3D-printgel en nieuwe automatiseringsopties aan. De machine kan het materiaal bovendien in twee nieuwe laagdiktes aanbrengen: van minimum 0,5 mm (om een zeer fijn resultaat te verkrijgen) tot maximum 1,5 mm (om de productie te verdubbelen).Massivit 3D is een Israëlisch bedrijf dat in 2013 opgericht werd. De onderneming is sinds februari 2021 beursgenoteerd en is actief in ongeveer veertig landen. Het Europese demonstratiecentrum is gevestigd in Melsbroek bij Digital Dot. De Belgische distributeur heeft al vier installaties in de Benelux gerealiseerd: twee in België (3Motion, Art Nzo) en twee in Nederland (3D Next Level, Xclusive International).