Op Drupa presenteert Mimaki de onlangs uitgebrachte UCJ330-160: een geïntegreerde signprinter/snijmachine met 2.5D-printfunctie voor het realiseren van reliëfeffecten. Andere producten die zullen te zien zijn op de stand zijn de JFX600-2513-printer en de CFX-2513 snijplotter, samen vormen ze een industriële print- en snijoplossing. Een uitbreiding van het aanbod van snijplotters van Mimaki is de CFX-2513, een grootformaat snijoplossing die volgens de fabrikant inzet op snelheid en efficiëntie.

Cyclische textieltechnologie

Daarnaast presenteert Mimaki ook zijn direct-to-object-oplossingen, waaronder de UJF-6042 MkII, die samen met de Kebab HS-unit 360-graden printen mogelijk maakt. Verder is te zien hoe twee industriële UJF-7151 plusII UV-printers samenwerken met een robotarm.

Voor de textielsector heeft Mimaki de TxF300-75. Deze DTF-printer (direct-to- film) kan textieltransfers direct op folie printen. Deze techniek wint de afgelopen jaren steeds meer aan populariteit. Verder toont het bedrijf zijn neo-chromatische proces, een primeur op het gebied van cyclische textieltechnologie. "Dankzij dit proces kan eerder geverfd polyestertextiel worden hergebruikt door het met behulp van sublimatietechnologieën te ontkleuren. Hierdoor hoeft er minder textiel te worden verbrand en kost het recycleren van textiel minder energie", stelt Mimaki.

De JFX600-2513 flatbed UV-printer van Mimaki vormt samen met de CFX-2513 snijplotter een industriële print- en snij-oplossing.
Op Drupa presenteert Mimaki de onlangs uitgebrachte UCJ330-160: een geïntegreerde signprinter/snijmachine met 2.5D-printfunctie voor het realiseren van reliëfeffecten. Andere producten die zullen te zien zijn op de stand zijn de JFX600-2513-printer en de CFX-2513 snijplotter, samen vormen ze een industriële print- en snijoplossing. Een uitbreiding van het aanbod van snijplotters van Mimaki is de CFX-2513, een grootformaat snijoplossing die volgens de fabrikant inzet op snelheid en efficiëntie.Daarnaast presenteert Mimaki ook zijn direct-to-object-oplossingen, waaronder de UJF-6042 MkII, die samen met de Kebab HS-unit 360-graden printen mogelijk maakt. Verder is te zien hoe twee industriële UJF-7151 plusII UV-printers samenwerken met een robotarm.Voor de textielsector heeft Mimaki de TxF300-75. Deze DTF-printer (direct-to- film) kan textieltransfers direct op folie printen. Deze techniek wint de afgelopen jaren steeds meer aan populariteit. Verder toont het bedrijf zijn neo-chromatische proces, een primeur op het gebied van cyclische textieltechnologie. "Dankzij dit proces kan eerder geverfd polyestertextiel worden hergebruikt door het met behulp van sublimatietechnologieën te ontkleuren. Hierdoor hoeft er minder textiel te worden verbrand en kost het recycleren van textiel minder energie", stelt Mimaki.