De drukkerij Proost, die aan haar derde juridische reorganisatieprocedure toe is, had dinsdag uitsluitsel moeten krijgen over het lot dat de rechtbank van koophandel in Turnhout voor haar reserveert. Dat was echter niet het geval. Gerechtsmandataris Jo Van Cauwenbergh heeft een onverwacht overnamebod gekregen. Dat zou komen van Proost Industries, zo staat op de site van Gazet van Antwerpen te lezen. Er zou een bod zijn van 1,12 miljoen euro en de betaling van een substantieel bedrag voor het klantenbestand.

De nieuwe situatie moet eerst beoordeeld worden waardoor de uitspraak normaal op 24 juni zal vallen. Febelgra dat ook schuldeiser is van drukkerij Proost, is gezien het verleden van de firma en de marktverstorende invloed ervan, eerder voorstander van een faillissement. Febelgra meent dat er verder moet gesnoeid worden om de kunstmatig in stand gehouden overcapaciteit weg te werken en de grafische sector structurele ademruimte te bezorgen.

De drukkerij Proost, die door Hans Sanders geleid wordt, heeft een schuld van vijf miljoen euro. Op 25 maart laatstleden had de drukkerij voor een derde keer - voor een duur van drie maanden - bescherming gekregen onder de wet op de bedrijfscontinuïteit.

De drukkerij Proost, die aan haar derde juridische reorganisatieprocedure toe is, had dinsdag uitsluitsel moeten krijgen over het lot dat de rechtbank van koophandel in Turnhout voor haar reserveert. Dat was echter niet het geval. Gerechtsmandataris Jo Van Cauwenbergh heeft een onverwacht overnamebod gekregen. Dat zou komen van Proost Industries, zo staat op de site van Gazet van Antwerpen te lezen. Er zou een bod zijn van 1,12 miljoen euro en de betaling van een substantieel bedrag voor het klantenbestand.De nieuwe situatie moet eerst beoordeeld worden waardoor de uitspraak normaal op 24 juni zal vallen. Febelgra dat ook schuldeiser is van drukkerij Proost, is gezien het verleden van de firma en de marktverstorende invloed ervan, eerder voorstander van een faillissement. Febelgra meent dat er verder moet gesnoeid worden om de kunstmatig in stand gehouden overcapaciteit weg te werken en de grafische sector structurele ademruimte te bezorgen.De drukkerij Proost, die door Hans Sanders geleid wordt, heeft een schuld van vijf miljoen euro. Op 25 maart laatstleden had de drukkerij voor een derde keer - voor een duur van drie maanden - bescherming gekregen onder de wet op de bedrijfscontinuïteit.