De perikelen van de vennootschap Flyer, de onlinedrukkerij van de bekende ondernemer Ahmed Hilami, blijven de gemoederen in de grafische sector beroeren. De vennootschap was sedert 5 mei 2021 beschermd door een gerechtelijke reorganisatie (WCO). Tijdens de duur van de bescherming kreeg het bedrijf de tijd om in samenspraak met de schuldeisers een realistisch reorganisatieplan uit te werken. Voor Flyer, die volgens de laatste jaarrekening een overgedragen verlies van meer dan drie miljoen euro torst, bleek dat niet te lukken.

Aangifte van faillissement

Op 19 oktober en 24 november 2021 kreeg het dossier uitstel van rechter Dominique Monnart van de Franstalige ondernemingsrechtbank in Brussel om tot een collectief akkoord te komen. Op 23 maart 2022 kwam er een einde aan het uitstel. In die omstandigheden zag Ahmed Hilami zich genoodzaakt om aangifte van faillissement te doen bij de Ondernemingsrechtbank. Volgens Hilami, eigenaar en CEO van Flyer BV, is er nog geen antwoord van de rechtbank en kan hij in deze fase van de procedure geen commentaar geven.

Nieuwe aanpak

De laatste cijfers die de vennootschap Flyer BV publiceerde, afgesloten op 30 juni 2021, kleuren bloedrood. De brutomarge komt uit op 918.219 euro, de cashflow is negatief: -605.723 euro, het verlies van het boekjaar bedraagt 1,19 miljoen euro. Het overgedragen verlies komt op meer dan drie miljoen euro uit. Het bedrijf stelt 40 mensen (in VTE) tewerk.

In die context keken veel sectorgenoten vreemd op toen Ahmed Hilami in februari een FlyerStore opende in Brugge in aanwezigheid van burgemeester Dirk De fauw (CD&V). Hilami reageerde in De Krant van West-Vlaanderen: "Het is dus heel moeilijk geweest en we moesten kiezen voor een nieuwe aanpak. Het bedrijfsgebouw is intussen inderdaad verkocht. In het bestaan van het bedrijf hebben we veel langer extern laten drukken dan dat we zelf drukten, en nu keren we dus terug naar hoe we begonnen zijn."

De perikelen van de vennootschap Flyer, de onlinedrukkerij van de bekende ondernemer Ahmed Hilami, blijven de gemoederen in de grafische sector beroeren. De vennootschap was sedert 5 mei 2021 beschermd door een gerechtelijke reorganisatie (WCO). Tijdens de duur van de bescherming kreeg het bedrijf de tijd om in samenspraak met de schuldeisers een realistisch reorganisatieplan uit te werken. Voor Flyer, die volgens de laatste jaarrekening een overgedragen verlies van meer dan drie miljoen euro torst, bleek dat niet te lukken.Op 19 oktober en 24 november 2021 kreeg het dossier uitstel van rechter Dominique Monnart van de Franstalige ondernemingsrechtbank in Brussel om tot een collectief akkoord te komen. Op 23 maart 2022 kwam er een einde aan het uitstel. In die omstandigheden zag Ahmed Hilami zich genoodzaakt om aangifte van faillissement te doen bij de Ondernemingsrechtbank. Volgens Hilami, eigenaar en CEO van Flyer BV, is er nog geen antwoord van de rechtbank en kan hij in deze fase van de procedure geen commentaar geven.De laatste cijfers die de vennootschap Flyer BV publiceerde, afgesloten op 30 juni 2021, kleuren bloedrood. De brutomarge komt uit op 918.219 euro, de cashflow is negatief: -605.723 euro, het verlies van het boekjaar bedraagt 1,19 miljoen euro. Het overgedragen verlies komt op meer dan drie miljoen euro uit. Het bedrijf stelt 40 mensen (in VTE) tewerk.In die context keken veel sectorgenoten vreemd op toen Ahmed Hilami in februari een FlyerStore opende in Brugge in aanwezigheid van burgemeester Dirk De fauw (CD&V). Hilami reageerde in De Krant van West-Vlaanderen: "Het is dus heel moeilijk geweest en we moesten kiezen voor een nieuwe aanpak. Het bedrijfsgebouw is intussen inderdaad verkocht. In het bestaan van het bedrijf hebben we veel langer extern laten drukken dan dat we zelf drukten, en nu keren we dus terug naar hoe we begonnen zijn."