Bij de papierfabriek van Arjowiggins Security maken ze al sinds 1791 papier voor bankbiljetten. Ook papier voor paspoorten, rijbewijzen en bijvoorbeeld de Franse carte grise-kentekenbewijzen komt er vandaan. Sequana, het moederbedrijf van Arjowiggins, stootte dit specialisme begin 2018 af. Volgens berichtgeving in onder andere Les Echos gebeurde er onder Blue Motion, de nieuwe eigenaar, onvoldoende om de zaken ten goede te keren. Met het verbranden van allereerst voorraden speciaal papier voor de cartes grises hopen vakbonden en werknemers een tekort te veroorzaken en zo druk op de Franse overheid uit te oefenen. Die laat in een reactie aan Les Echos desgevraagd echter alvast weten over voldoende voorraden en alternatieve leveranciers te beschikken.

Medewerkers van drie nog onder Sequana ressorterende Arjowiggins papierfabrieken in Frankrijk beleven onzekere tijden. Tot maandag 4 februari konden zich potentiële kopers melden voor de in financiële moeilijkheden verkerende bedrijven. Vorige maand werd ook voor de papieractiviteiten van Arjowiggins in het Verenigd Koninkrijk surseance van betaling verleend. Daar wordt eveneens gezocht naar mogelijke kopers.

Bij de papierfabriek van Arjowiggins Security maken ze al sinds 1791 papier voor bankbiljetten. Ook papier voor paspoorten, rijbewijzen en bijvoorbeeld de Franse carte grise-kentekenbewijzen komt er vandaan. Sequana, het moederbedrijf van Arjowiggins, stootte dit specialisme begin 2018 af. Volgens berichtgeving in onder andere Les Echos gebeurde er onder Blue Motion, de nieuwe eigenaar, onvoldoende om de zaken ten goede te keren. Met het verbranden van allereerst voorraden speciaal papier voor de cartes grises hopen vakbonden en werknemers een tekort te veroorzaken en zo druk op de Franse overheid uit te oefenen. Die laat in een reactie aan Les Echos desgevraagd echter alvast weten over voldoende voorraden en alternatieve leveranciers te beschikken.Medewerkers van drie nog onder Sequana ressorterende Arjowiggins papierfabrieken in Frankrijk beleven onzekere tijden. Tot maandag 4 februari konden zich potentiële kopers melden voor de in financiële moeilijkheden verkerende bedrijven. Vorige maand werd ook voor de papieractiviteiten van Arjowiggins in het Verenigd Koninkrijk surseance van betaling verleend. Daar wordt eveneens gezocht naar mogelijke kopers.