Het was de 16e editie van de Label Awards. De Awards bekronen de meest innovatieve en succesvolle bedrijven en hun toepassingen uit de label- en verpakkingsindustrie. De wedstrijd liep over de afgelopen twaalf maanden en is een wereldwijd evenement. Het was de grootste Label Industry Global Awards-ceremonie ooit, omdat de Awards-uitreiking samenviel met het 40-jarig jubileum van de internationale beurs Labelexpo. De Awards werden destijds door Labelexpo in het leven geroepen.

De European Converter of the Year Award ging dus naar het Belgische Reynders. Reynders werd opgericht in 1956 en heeft vandaag labelfabrieken en Centers of Excellence in België, Frankrijk, Polen, Spanje en Indië. De jury beoordeelde dat de recente ontwikkelingen van Reynders in digitaal geprinte full colour booklet labels opmerkelijk waren en de investering van het bedrijf in de productie van 'loyaliteitszegels' (klantengetrouwheidsetiketten) na slechts 18 maanden resulteerde in meer dan zes miljard etiketten die werden bedrukt en geleverd in alle uithoeken van de wereld. Reynders promoot ook duurzame labelalternatieven, en heeft de installatie van meer dan 800 zonnepanelen en andere investeringen gepland om het water-, gas- en elektriciteitsverbruik te verminderen. De nadruk op loopbaangroei en after worrk activiteiten voor werknemers maakte ook indruk op de juryleden.

De Label Industry Global Awards werden in 2004 in het leven geroepen om innovatie en uitmuntendheid in de label- en verpakkingsdrukindustrie te vieren. De prijsuitreiking wisselt elk jaar tussen Labelexpo Europe (Brussel) en Labelexpo Americas (Chicago).

Op de foto Marc Reynders, CEO van Reynders label printing, die we ontmoetten in de wandelgangen van Labelexpo Europe vorige week.

Het was de 16e editie van de Label Awards. De Awards bekronen de meest innovatieve en succesvolle bedrijven en hun toepassingen uit de label- en verpakkingsindustrie. De wedstrijd liep over de afgelopen twaalf maanden en is een wereldwijd evenement. Het was de grootste Label Industry Global Awards-ceremonie ooit, omdat de Awards-uitreiking samenviel met het 40-jarig jubileum van de internationale beurs Labelexpo. De Awards werden destijds door Labelexpo in het leven geroepen.De European Converter of the Year Award ging dus naar het Belgische Reynders. Reynders werd opgericht in 1956 en heeft vandaag labelfabrieken en Centers of Excellence in België, Frankrijk, Polen, Spanje en Indië. De jury beoordeelde dat de recente ontwikkelingen van Reynders in digitaal geprinte full colour booklet labels opmerkelijk waren en de investering van het bedrijf in de productie van 'loyaliteitszegels' (klantengetrouwheidsetiketten) na slechts 18 maanden resulteerde in meer dan zes miljard etiketten die werden bedrukt en geleverd in alle uithoeken van de wereld. Reynders promoot ook duurzame labelalternatieven, en heeft de installatie van meer dan 800 zonnepanelen en andere investeringen gepland om het water-, gas- en elektriciteitsverbruik te verminderen. De nadruk op loopbaangroei en after worrk activiteiten voor werknemers maakte ook indruk op de juryleden.De Label Industry Global Awards werden in 2004 in het leven geroepen om innovatie en uitmuntendheid in de label- en verpakkingsdrukindustrie te vieren. De prijsuitreiking wisselt elk jaar tussen Labelexpo Europe (Brussel) en Labelexpo Americas (Chicago).Op de foto Marc Reynders, CEO van Reynders label printing, die we ontmoetten in de wandelgangen van Labelexpo Europe vorige week.