De Zuid-Afrikaanse papiergroep heeft onlangs beslist om in de loop van 2016 25 miljoen euro in Europa te investeren. Bedoeling is het rendement van twee papiermachines te verbeteren. Een van die machines staat in de Belgische site van Lanaken opgesteld (die over twee papiermachines beschikt), de andere staat in de fabriek van Kirkniemi (Finland - een vestiging met drie machines)

In de fabriek van Lanaken wordt het rendement van papiermachine nr. 7 (PM7) verhoogd door de strijkeenheid aan te passen zodat die de eerste strijklaag met een grotere drukkracht kan aanbrengen. De PM7 blijft het volledige productgamma produceren zonder dat daarbij de eigenschappen van het papier in het gedrang komen. De Belgische vestiging van Sappi produceert jaarlijks 510.000 ton mechanisch gestreken papier en fijn gestreken papier voor de rotatieoffset.

In Finland wordt de PM3 onder handen genomen. Die machine wordt aangepast om het energieverbruik te verminderen en de productiekwaliteit te verhogen. Met haar drie papiermachines vervaardigt de Finse vestiging jaarlijks 735.000 ton premiumpapier voor de uitgeverssector.

"Die investeringen zijn een uiting van ons beleid om de efficiëntie en het rendement permanent te verbeteren," deelde Berry Wiersym, PDG van Sappi Europe, in een persbericht mee. "We richten ons op de toekomt, op de permanente verbetering en we spelen in op de meest zinvolle mogelijkheden."

Tegen eind 2016 moeten de vernieuwingen aan de twee machines rond zijn.

De Zuid-Afrikaanse papiergroep heeft onlangs beslist om in de loop van 2016 25 miljoen euro in Europa te investeren. Bedoeling is het rendement van twee papiermachines te verbeteren. Een van die machines staat in de Belgische site van Lanaken opgesteld (die over twee papiermachines beschikt), de andere staat in de fabriek van Kirkniemi (Finland - een vestiging met drie machines)In de fabriek van Lanaken wordt het rendement van papiermachine nr. 7 (PM7) verhoogd door de strijkeenheid aan te passen zodat die de eerste strijklaag met een grotere drukkracht kan aanbrengen. De PM7 blijft het volledige productgamma produceren zonder dat daarbij de eigenschappen van het papier in het gedrang komen. De Belgische vestiging van Sappi produceert jaarlijks 510.000 ton mechanisch gestreken papier en fijn gestreken papier voor de rotatieoffset. In Finland wordt de PM3 onder handen genomen. Die machine wordt aangepast om het energieverbruik te verminderen en de productiekwaliteit te verhogen. Met haar drie papiermachines vervaardigt de Finse vestiging jaarlijks 735.000 ton premiumpapier voor de uitgeverssector. "Die investeringen zijn een uiting van ons beleid om de effici├źntie en het rendement permanent te verbeteren," deelde Berry Wiersym, PDG van Sappi Europe, in een persbericht mee. "We richten ons op de toekomt, op de permanente verbetering en we spelen in op de meest zinvolle mogelijkheden."Tegen eind 2016 moeten de vernieuwingen aan de twee machines rond zijn.