De transactie omvat de overname van CPG's Carmignano en Condino papierfabrieken in Italië, de digitale imaging business in Cham in Zwitserland en alle merken en know-how.

De overname kadert in de diversificatiestrategie en het plan Vision2020 van Sappi om te groeien in marktsegmenten die uitzicht geven op hogere marges. Sappi Europe krijgt er door de acquisitie 160.000 ton speciaalpapier, 183 miljoen euro omzet en ongeveer 20 miljoen euro Ebitda bij.

De Carmignano papierfabriek produceert 100.000 ton papier en er werken 210 mensen. Het assortiment omvat: C1S FlexPack, C1S labelpapiersoorten, natlijm- en zelfklevende toepassingen, basispapier voor metallisatie.

De Condino papierfabriek produceert 60.000 ton papier per jaar en heeft 120 medewerkers. Papierkwaliteiten: een silicone basispapier en een super gekalanderd niet-gestreken papier voor flexibele verpakkingen.

De Digital Imaging Business is een afwerkingsfabriek waar 12.000 ton basispapier uit de Italiaanse fabrieken wordt geconverteerd naar digitale papierkwaliteiten voor grootformaatprinten en high speed inkjetprinten. Er werken 50 mensen.

De Cham Paper Goup Holding met een geschiedenis die teruggaat tot 1657, gaat zich na de desinvestering van de papieractiviteiten, toeleggen op vastgoed.

De transactie omvat de overname van CPG's Carmignano en Condino papierfabrieken in Italië, de digitale imaging business in Cham in Zwitserland en alle merken en know-how.De overname kadert in de diversificatiestrategie en het plan Vision2020 van Sappi om te groeien in marktsegmenten die uitzicht geven op hogere marges. Sappi Europe krijgt er door de acquisitie 160.000 ton speciaalpapier, 183 miljoen euro omzet en ongeveer 20 miljoen euro Ebitda bij.De Carmignano papierfabriek produceert 100.000 ton papier en er werken 210 mensen. Het assortiment omvat: C1S FlexPack, C1S labelpapiersoorten, natlijm- en zelfklevende toepassingen, basispapier voor metallisatie.De Condino papierfabriek produceert 60.000 ton papier per jaar en heeft 120 medewerkers. Papierkwaliteiten: een silicone basispapier en een super gekalanderd niet-gestreken papier voor flexibele verpakkingen.De Digital Imaging Business is een afwerkingsfabriek waar 12.000 ton basispapier uit de Italiaanse fabrieken wordt geconverteerd naar digitale papierkwaliteiten voor grootformaatprinten en high speed inkjetprinten. Er werken 50 mensen. De Cham Paper Goup Holding met een geschiedenis die teruggaat tot 1657, gaat zich na de desinvestering van de papieractiviteiten, toeleggen op vastgoed.