Het doek valt. De papierfabriek in Lanaken, een onderdeel van Sappi Europe, gaat dicht. Op 10 oktober 2023 kondigde de Zuid-Afrikaanse papiergroep de mogelijke sluiting van de geïntegreerde fabriek aan. Op 16 januari 2024 communiceert Sappi dat het sociaal overleg is afgerond en dat het akkoord is met het sociaal plan voor de werknemers.

Financiële resultaten

De papierproductie is reeds gestopt in december 2023. "De sluiting van de locatie moet worden voltooid tijdens het tweede kalenderkwartaal van 2024", stelt Sappi. Details over de financiële impact zullen worden gegeven tijdens de publicatie van de financiële resultaten in het eerste kwartaal.

In de persmededeling herhaalt Sappi dat het bedrijf minder actief wil worden in het segment van grafisch papier terwijl de focus op verpakkingen, speciaal papier, pulp en biomaterialen wordt uitgebreid. Sappi Europe kijkt specifiek naar flexibele verpakkingen, functionele papieren, zelfklevende materialen, enzovoort. "De overdracht van productie naar andere Sappi-faciliteiten om de capaciteitsbenutting te verhogen, is gestart en er zal geen onderbreking zijn voor onze klanten", zegt de groep.

Sappi Lanaken was een geïntegreerde pulp- en papierfabriek, gelegen aan het Albertkanaal. De fabriek telde 581 werknemers en had een productiecapaciteit van 165.000 ton pulp en 530.000 ton gecoat houtvrij papier dat voornamelijk werd verkocht op de Europese grafische markt.

Het doek valt. De papierfabriek in Lanaken, een onderdeel van Sappi Europe, gaat dicht. Op 10 oktober 2023 kondigde de Zuid-Afrikaanse papiergroep de mogelijke sluiting van de geïntegreerde fabriek aan. Op 16 januari 2024 communiceert Sappi dat het sociaal overleg is afgerond en dat het akkoord is met het sociaal plan voor de werknemers.De papierproductie is reeds gestopt in december 2023. "De sluiting van de locatie moet worden voltooid tijdens het tweede kalenderkwartaal van 2024", stelt Sappi. Details over de financiële impact zullen worden gegeven tijdens de publicatie van de financiële resultaten in het eerste kwartaal.In de persmededeling herhaalt Sappi dat het bedrijf minder actief wil worden in het segment van grafisch papier terwijl de focus op verpakkingen, speciaal papier, pulp en biomaterialen wordt uitgebreid. Sappi Europe kijkt specifiek naar flexibele verpakkingen, functionele papieren, zelfklevende materialen, enzovoort. "De overdracht van productie naar andere Sappi-faciliteiten om de capaciteitsbenutting te verhogen, is gestart en er zal geen onderbreking zijn voor onze klanten", zegt de groep.