Bedrijfsdirecteur Eric Raedts lichtte de plannen, waarbij het moederbedrijf 140 miljoen euro investeerde in productieverhoging bij Sappi Lanaken, vorig jaar toe in Trends: "De investering zal van Sappi in Lanaken de state-of-the-art-vestiging in Europa maken. Eén van de twee productielijnen voor papier wordt helemaal omgebouwd tot een nieuwe productielijn waarop het papier sneller en goedkoper kan worden gemaakt. Ook op een grotere breedte en in vellen in plaats van op rol." Volgens Raedts zou de investering zo'n 150 extra banen creëren.

Sappi Lanaken, dat in 2017 het 50-jarig bestaan vierde, wil met de ombouw flexibeler op de veranderende vraag in de markt kunnen reageren. De fabriek beschikt over nog een tweede papiermachine, PM7, en over eigen pulpproductie. Jaarlijks wordt er zo'n 530.000 ton papier gemaakt.

Begin juni maakt papierfabrikant Stora Enso juist bekend eind volgend jaar de productie van houtvrij gestreken papier te staken.

Bedrijfsdirecteur Eric Raedts lichtte de plannen, waarbij het moederbedrijf 140 miljoen euro investeerde in productieverhoging bij Sappi Lanaken, vorig jaar toe in Trends: "De investering zal van Sappi in Lanaken de state-of-the-art-vestiging in Europa maken. Eén van de twee productielijnen voor papier wordt helemaal omgebouwd tot een nieuwe productielijn waarop het papier sneller en goedkoper kan worden gemaakt. Ook op een grotere breedte en in vellen in plaats van op rol." Volgens Raedts zou de investering zo'n 150 extra banen creëren.Sappi Lanaken, dat in 2017 het 50-jarig bestaan vierde, wil met de ombouw flexibeler op de veranderende vraag in de markt kunnen reageren. De fabriek beschikt over nog een tweede papiermachine, PM7, en over eigen pulpproductie. Jaarlijks wordt er zo'n 530.000 ton papier gemaakt.Begin juni maakt papierfabrikant Stora Enso juist bekend eind volgend jaar de productie van houtvrij gestreken papier te staken.