De 560HDX breidt het aanbod Truepress JET uit, een reeks van snelle inkjetoplossingen waarin de modellen 520 HD, 520 HD+ en 520 HD AD en de inkten Truepress SC en SC+ opgenomen zijn. Volgens Screen biedt de Truepress JET 560 HDX verschillende drukmodi waarmee het mogelijk is om papier met een breedte tot 560 mm te bedrukken, tegenover 520 mm op de vorige modellen. De nieuwe pers kan tot 150 meter per minuut bedrukken met een maximumresolutie van 1200 x 1200 dpi.

Nieuwe inkten en nieuw droogsysteem

De Truepress JET 560HDX is ook nog compatibel met de Truepress SC2-inkt van Screen. Die nieuwe inktserie heeft een hoge optische densiteit en maakt het mogelijk om direct op gestreken offsetpapier te drukken zonder dat dit behandeld moet worden. Volgens de fabrikant leveren de SC2-inkten schitterende kleuren en dichte zwarttinten.

Een nieuw intelligent droogsysteem maakt het mogelijk om substraten met een hoge inktdichtheid te drogen en om op een ruim gamma van papieren een hoogwaardige kwaliteit te bieden en een ruim kleurenspectrum weer te geven.

De nieuwe pers van Screen is compatibel met de nieuwe SC2-inkten die een ruimer kleurengamma met een hogere dichtheid mogelijk maken.

Commerciële drukkerijen, mailingbedrijven en uitgeverijen

Volgens Screen biedt de nieuwe printer een nieuw rendementsniveau dat tegemoet komt aan de vereisten van handelsdrukkerijen, uitgeverijen en mailingbedrijven. Met de nieuwe machine kunnen commerciële drukkerijen complexe opdrachten met korte levertijden, kleine oplagen, verschillende versies, laattijdige aanpassingen en variabele gegevens aan. Uitgevers kunnen inspelen op de vraag naar een grotere efficiëntie, een hoge drukkwaliteit en flexibele formaten. Omdat de bedrijven te maken krijgen met een voortdurende inkorting van de productietijden "moeten de productiesystemen voor boeken geoptimaliseerd zijn voor de productie van kleine en middelgrote volumes", stelt Screen. Bij de mailingactiviteiten is het vooral belangrijk om de productiekosten maximaal te beperken om marketingspecialisten ertoe aan te zetten die drager te blijven gebruiken.

Het nieuwe systeem zal worden voorgesteld in het Europese innovatiecentrum voor inkjet van Screen in het Nederlandse Aalsmeer. Screen wil de machine ook op Drupa tonen.

De Truepress Jet 560 HDX heeft een drukbreedte van 560 mm.
De 560HDX breidt het aanbod Truepress JET uit, een reeks van snelle inkjetoplossingen waarin de modellen 520 HD, 520 HD+ en 520 HD AD en de inkten Truepress SC en SC+ opgenomen zijn. Volgens Screen biedt de Truepress JET 560 HDX verschillende drukmodi waarmee het mogelijk is om papier met een breedte tot 560 mm te bedrukken, tegenover 520 mm op de vorige modellen. De nieuwe pers kan tot 150 meter per minuut bedrukken met een maximumresolutie van 1200 x 1200 dpi.De Truepress JET 560HDX is ook nog compatibel met de Truepress SC2-inkt van Screen. Die nieuwe inktserie heeft een hoge optische densiteit en maakt het mogelijk om direct op gestreken offsetpapier te drukken zonder dat dit behandeld moet worden. Volgens de fabrikant leveren de SC2-inkten schitterende kleuren en dichte zwarttinten.Een nieuw intelligent droogsysteem maakt het mogelijk om substraten met een hoge inktdichtheid te drogen en om op een ruim gamma van papieren een hoogwaardige kwaliteit te bieden en een ruim kleurenspectrum weer te geven.Volgens Screen biedt de nieuwe printer een nieuw rendementsniveau dat tegemoet komt aan de vereisten van handelsdrukkerijen, uitgeverijen en mailingbedrijven. Met de nieuwe machine kunnen commerciële drukkerijen complexe opdrachten met korte levertijden, kleine oplagen, verschillende versies, laattijdige aanpassingen en variabele gegevens aan. Uitgevers kunnen inspelen op de vraag naar een grotere efficiëntie, een hoge drukkwaliteit en flexibele formaten. Omdat de bedrijven te maken krijgen met een voortdurende inkorting van de productietijden "moeten de productiesystemen voor boeken geoptimaliseerd zijn voor de productie van kleine en middelgrote volumes", stelt Screen. Bij de mailingactiviteiten is het vooral belangrijk om de productiekosten maximaal te beperken om marketingspecialisten ertoe aan te zetten die drager te blijven gebruiken.Het nieuwe systeem zal worden voorgesteld in het Europese innovatiecentrum voor inkjet van Screen in het Nederlandse Aalsmeer. Screen wil de machine ook op Drupa tonen.