De voorbije week dienden Arjowiggins, Arjowiggins Papers en Arjowiggins Creative Papers een aanvraag voor uitstel van betaling in. De ondernemingen in kwestie exploiteren twee fabrieken in het departement Sarthe en een in het departement Aisne, en tellen in totaal 905 medewerkers.

"Het uitstel van betaling maakt het mogelijk om onder voogdij van de bewindvoerders die de Handelsrechtbank aangesteld heeft, de pogingen voort te zetten om overnemers voor de verschillende activiteiten van Arjowiggins te vinden, en om de belangen van de werknemers, klanten, leveranciers en partners te beschermen," deelt Sequana mee.

Hoewel Sequana in 2017 nog winst boekte, werd 2018 catastrofaal voor de papiermaker wegens de prijsstijgingen voor papierpulp. Daarnaast kennen de productievolumes voor grafisch papier sinds tien jaar een structurele daling. De vrijwaringsprocedure voor de Franse dochterondernemingen van Arjowiggins komt echter op een extreem slecht moment om activiteiten te koop aan te bieden. In december laatstleden nog had het Nederlandse Fineska BV al besloten om af te zien van de overname van de activiteiten 'Graphic' en 'Creative Papers'.

De groep Sequana die 7800 medewerkers telt en een omzet van 2,8 miljard euro boekt, analyseert nu met de bedrijfsleiders van haar dochterondernemingen in het buitenland verschillende strategische opties om de impact van de Franse procedure op de buitenlandse vestigingen tot een minimum te beperken. In 2017 waren de activiteiten van Arjowiggins (562 miljoen euro omzet, 2300 medewerkers) goed voor 14% van de internationale verkoop van de groep, die 25% van haar omzet in Frankrijk realiseert (waar ook 52% van het personeel aan de slag is).

De voorbije week dienden Arjowiggins, Arjowiggins Papers en Arjowiggins Creative Papers een aanvraag voor uitstel van betaling in. De ondernemingen in kwestie exploiteren twee fabrieken in het departement Sarthe en een in het departement Aisne, en tellen in totaal 905 medewerkers."Het uitstel van betaling maakt het mogelijk om onder voogdij van de bewindvoerders die de Handelsrechtbank aangesteld heeft, de pogingen voort te zetten om overnemers voor de verschillende activiteiten van Arjowiggins te vinden, en om de belangen van de werknemers, klanten, leveranciers en partners te beschermen," deelt Sequana mee.Hoewel Sequana in 2017 nog winst boekte, werd 2018 catastrofaal voor de papiermaker wegens de prijsstijgingen voor papierpulp. Daarnaast kennen de productievolumes voor grafisch papier sinds tien jaar een structurele daling. De vrijwaringsprocedure voor de Franse dochterondernemingen van Arjowiggins komt echter op een extreem slecht moment om activiteiten te koop aan te bieden. In december laatstleden nog had het Nederlandse Fineska BV al besloten om af te zien van de overname van de activiteiten 'Graphic' en 'Creative Papers'.De groep Sequana die 7800 medewerkers telt en een omzet van 2,8 miljard euro boekt, analyseert nu met de bedrijfsleiders van haar dochterondernemingen in het buitenland verschillende strategische opties om de impact van de Franse procedure op de buitenlandse vestigingen tot een minimum te beperken. In 2017 waren de activiteiten van Arjowiggins (562 miljoen euro omzet, 2300 medewerkers) goed voor 14% van de internationale verkoop van de groep, die 25% van haar omzet in Frankrijk realiseert (waar ook 52% van het personeel aan de slag is).