Het contract tussen de twee bedrijven omvat een overdracht van activiteiten van Agfa Graphics aan Siegwerk van een geselecteerde OEM-klantenlijst, toegang tot knowhow, intellectueel eigendom en diensten op het gebied van UV-uithardende digitale inkjetinkten voor de single pass verpakkings- en labelindustrie.

Tom Cloots, Director Industrial Inkjet Agfa NV, zegt: "Deze strategische alliantie is perfect voor ons beiden. Met deze deal laten we Siegwerk uitgebreid gebruik maken van ons sterke netwerk met OEM-drukkop- en apparatuurfabrikanten en van onze knowhow en ons intellectueel eigendom op het gebied van UV-uithardende digitale inkten voor verpakkingen. Tegelijkertijd blijft Agfa zich concentreren op de andere domeinen van het groeiende industriële druksegment waar Agfa een sterker markttoegangspotentieel heeft."

"Met deze deal verenigen we het beste van twee werelden. Terwijl we zullen blijven vertrouwen op de bestaande sterke samenwerking van Agfa met OEM's en printkopfabrikanten, zullen we onze verpakkingsmarkttoegang en toepassingskennis aan deze nieuwe partners kunnen aanbieden," aldus Matthieu Carni, Director Business Unit Inkjet bij Siegwerk.

Beide bedrijven zullen nauw samenwerken om te zorgen voor een overdracht van de activiteiten zonder dat de klanten van beide bedrijven hiervan hinder ondervinden. Om een soepele overgang voor de klanten te ondersteunen zal Agfa nog enkele maanden in naam van Siegwerk blijven produceren. Na de overgangsperiode zal Siegwerk de nieuwe inkten en vernissen produceren in haar eigen inkjetproductiecentrum in Annemasse, Frankrijk. Met haar wereldwijde commerciële netwerk zal Siegwerk dan in staat zijn om klanten wereldwijd een nieuwe UV-inkjetportfolio aan te bieden.

Nvdr: Agfa Graphics stopt in zijn vestiging in Mortsel enkel met de productie van UV-inkten voor labels en verpakkingen, waaronder ondermeer de low-migration inkjetinkten voor deze toepassingen. "De inkten voor labels en verpakkingen zijn een nicheproduct voor Agfa Graphics. We hadden geen goede toegang tot drukkerijen in die sectoren, Siegwerk heeft dat wel. Siegwerk zal nu de inkten gaan fabriceren onder licentie van Agfa Graphics. Het is een win-winsituatie voor beiden," luidt het bij Agfa Graphics. Agfa Graphics blijft inkjetinkten fabriceren voor de markt van sign en display en wil zich concentreren op beloftvolle markten als die van de decoratie. Van de ontwikkeling van een inkt voor de ledermarkt wordt al een tijdje gesproken, maar daarover wordt vooralsnog geen nieuws vrijgegeven.

Het contract tussen de twee bedrijven omvat een overdracht van activiteiten van Agfa Graphics aan Siegwerk van een geselecteerde OEM-klantenlijst, toegang tot knowhow, intellectueel eigendom en diensten op het gebied van UV-uithardende digitale inkjetinkten voor de single pass verpakkings- en labelindustrie.Tom Cloots, Director Industrial Inkjet Agfa NV, zegt: "Deze strategische alliantie is perfect voor ons beiden. Met deze deal laten we Siegwerk uitgebreid gebruik maken van ons sterke netwerk met OEM-drukkop- en apparatuurfabrikanten en van onze knowhow en ons intellectueel eigendom op het gebied van UV-uithardende digitale inkten voor verpakkingen. Tegelijkertijd blijft Agfa zich concentreren op de andere domeinen van het groeiende industriële druksegment waar Agfa een sterker markttoegangspotentieel heeft.""Met deze deal verenigen we het beste van twee werelden. Terwijl we zullen blijven vertrouwen op de bestaande sterke samenwerking van Agfa met OEM's en printkopfabrikanten, zullen we onze verpakkingsmarkttoegang en toepassingskennis aan deze nieuwe partners kunnen aanbieden," aldus Matthieu Carni, Director Business Unit Inkjet bij Siegwerk.Beide bedrijven zullen nauw samenwerken om te zorgen voor een overdracht van de activiteiten zonder dat de klanten van beide bedrijven hiervan hinder ondervinden. Om een soepele overgang voor de klanten te ondersteunen zal Agfa nog enkele maanden in naam van Siegwerk blijven produceren. Na de overgangsperiode zal Siegwerk de nieuwe inkten en vernissen produceren in haar eigen inkjetproductiecentrum in Annemasse, Frankrijk. Met haar wereldwijde commerciële netwerk zal Siegwerk dan in staat zijn om klanten wereldwijd een nieuwe UV-inkjetportfolio aan te bieden.Nvdr: Agfa Graphics stopt in zijn vestiging in Mortsel enkel met de productie van UV-inkten voor labels en verpakkingen, waaronder ondermeer de low-migration inkjetinkten voor deze toepassingen. "De inkten voor labels en verpakkingen zijn een nicheproduct voor Agfa Graphics. We hadden geen goede toegang tot drukkerijen in die sectoren, Siegwerk heeft dat wel. Siegwerk zal nu de inkten gaan fabriceren onder licentie van Agfa Graphics. Het is een win-winsituatie voor beiden," luidt het bij Agfa Graphics. Agfa Graphics blijft inkjetinkten fabriceren voor de markt van sign en display en wil zich concentreren op beloftvolle markten als die van de decoratie. Van de ontwikkeling van een inkt voor de ledermarkt wordt al een tijdje gesproken, maar daarover wordt vooralsnog geen nieuws vrijgegeven.