In november 2021 maakte DPG bekend dat het de intentie had om de drukkerij Eco Print Center in Lokeren te sluiten. Vorige week sloot de mediagroep een sociaal akkoord met de vakbonden. De drukkerij stelde 78 mensen tewerk, 63 arbeiders en 15 bedienden. Het personeel heeft recht op een ontslagvergoeding.

Knelpuntberoep

"Het is een vrij goed sociaal plan, zeker nu blijkt dat nagenoeg alle werknemers intussen een andere job hebben gevonden", zegt Bart Leybaert van de socialistische vakbond aan Belga. Met de huidige krapte op de arbeidsmarkt zijn grafische profielen gegeerd. Drukker is nog steeds een knelpuntberoep in Vlaanderen.

In het Eco Print Center worden onder andere de kranten Het Laatste Nieuws en De Morgen gedrukt. De laatste kranten zullen er op zondag 27 maart van de persen rollen. Op dinsdag 29 maart verschijnt Het Laatste Nieuws, de grootste krant van het land, dan op een nieuw, kleiner formaat. Het drukken zal gebeuren in een Nederlandse drukkerij van DPG Media in de regio Eindhoven.

In november 2021 maakte DPG bekend dat het de intentie had om de drukkerij Eco Print Center in Lokeren te sluiten. Vorige week sloot de mediagroep een sociaal akkoord met de vakbonden. De drukkerij stelde 78 mensen tewerk, 63 arbeiders en 15 bedienden. Het personeel heeft recht op een ontslagvergoeding."Het is een vrij goed sociaal plan, zeker nu blijkt dat nagenoeg alle werknemers intussen een andere job hebben gevonden", zegt Bart Leybaert van de socialistische vakbond aan Belga. Met de huidige krapte op de arbeidsmarkt zijn grafische profielen gegeerd. Drukker is nog steeds een knelpuntberoep in Vlaanderen.In het Eco Print Center worden onder andere de kranten Het Laatste Nieuws en De Morgen gedrukt. De laatste kranten zullen er op zondag 27 maart van de persen rollen. Op dinsdag 29 maart verschijnt Het Laatste Nieuws, de grootste krant van het land, dan op een nieuw, kleiner formaat. Het drukken zal gebeuren in een Nederlandse drukkerij van DPG Media in de regio Eindhoven.