Heidelberg heeft de nieuwe Speedmaster XL 106 voorgesteld, een pers voor de verpakkingssector. De pers kan nu snelheden tot 21.000 vellen per uur halen. Voordien was de maximumsnelheid 18.000 vellen per uur. Daardoor is dit 'de snelste pers ter wereld' volgens Heidelberg. "Dat betekent dat bij de productie van vouwdozen het mogelijk is om er jaarlijks meer dan honderd miljoen stuks van te bedrukken", gaat de Duitse constructeur voort. Cardbox Packaging in Oostenrijk heeft onlangs een exemplaar van de nieuwe snelle Speedmaster XL 106 in gebruik genomen. Deze internationale producent van technisch verfijnde, kartonnen verpakkingen fungeert als een testgebruiker voor de nieuwe pers.

Meer rendement voor producenten van vouwdozen

Deze pers is bedoeld voor bedrijven die verpakkingen in het formaat 70 x 100 vervaardigen, producenten die een almaar hoger machinerendement en een doorgedreven automatisering verwachten. Volgens Heidelberg biedt de verhoging van de snelheid van 18.000 tot 21.000 vellen per uur deze gebruikers een economisch voordeel. "Dat bestaat uit een netto verhoging van de productie met 8 à 10 procent en op voorwaarde dat de potentiële capaciteit volop benut wordt, is een afschrijfperiode over twee jaar mogelijk", verklaart Heidelberg.

Om die belofte mogelijk te maken, heeft Heidelberg zo'n 200 onderdelen van de machine onder handen genomen. Zo drijven nu twee servomotoren rechtstreeks de inlegeenheid aan en werd het gewicht van de grijpstangen in de uitleg verminderd.

"Van zodra de XL-technologie van Heidelberg in 2004 op de markt kwam, was die de maatstaf op het vlak van productiviteit, prestaties en betrouwbaarheid voor de hoogwaardige toepassingen in onze sector. Sindsdien heeft Heidelberg dat platform voortdurend verbeterd", verklaart Ludwin Monz, de CEO van Heidelberg. "Met de Speedmaster XL 106 die onlangs onthuld werd, tilt Heidelberg de prestaties van een vellenoffsetpers op een hoger niveau en krijgen de producenten van vouwdozen de kans om hun concurrentiepositie te verstevigen", voegt hij daaraan toe.

Tania von der Goltz wordt CFO van Heidelberg

Tania von der Goltz werd benoemd tot financieel directeur van Heidelberger Druckmaschinen (Heidelberg). Vanaf 1 januari 2023 volgt Tania von der Goltz dus Marcus Wassenberg op die onlangs zijn overstap naar een andere onderneming aankondigde.

Tania von der Goltz werkte tot voor kort bij Fresenius Medical Care als vice president bevoegd voor de internationale financiële strategie van het bedrijf. Als hoofd van het internationale comité voor overnames en investeringen heeft ze wereldwijde programma's voor waardecreatie opgestart en geleid. Daarbij speelde ze een beslissende rol bij de fusies en overnames van de groep die op de DAX (de Duitse beursindex) genoteerd is.

Tania von der Goltz wordt vanaf 1 januari 2023 CFO van Heidelberg.
Heidelberg heeft de nieuwe Speedmaster XL 106 voorgesteld, een pers voor de verpakkingssector. De pers kan nu snelheden tot 21.000 vellen per uur halen. Voordien was de maximumsnelheid 18.000 vellen per uur. Daardoor is dit 'de snelste pers ter wereld' volgens Heidelberg. "Dat betekent dat bij de productie van vouwdozen het mogelijk is om er jaarlijks meer dan honderd miljoen stuks van te bedrukken", gaat de Duitse constructeur voort. Cardbox Packaging in Oostenrijk heeft onlangs een exemplaar van de nieuwe snelle Speedmaster XL 106 in gebruik genomen. Deze internationale producent van technisch verfijnde, kartonnen verpakkingen fungeert als een testgebruiker voor de nieuwe pers.Deze pers is bedoeld voor bedrijven die verpakkingen in het formaat 70 x 100 vervaardigen, producenten die een almaar hoger machinerendement en een doorgedreven automatisering verwachten. Volgens Heidelberg biedt de verhoging van de snelheid van 18.000 tot 21.000 vellen per uur deze gebruikers een economisch voordeel. "Dat bestaat uit een netto verhoging van de productie met 8 à 10 procent en op voorwaarde dat de potentiële capaciteit volop benut wordt, is een afschrijfperiode over twee jaar mogelijk", verklaart Heidelberg.Om die belofte mogelijk te maken, heeft Heidelberg zo'n 200 onderdelen van de machine onder handen genomen. Zo drijven nu twee servomotoren rechtstreeks de inlegeenheid aan en werd het gewicht van de grijpstangen in de uitleg verminderd."Van zodra de XL-technologie van Heidelberg in 2004 op de markt kwam, was die de maatstaf op het vlak van productiviteit, prestaties en betrouwbaarheid voor de hoogwaardige toepassingen in onze sector. Sindsdien heeft Heidelberg dat platform voortdurend verbeterd", verklaart Ludwin Monz, de CEO van Heidelberg. "Met de Speedmaster XL 106 die onlangs onthuld werd, tilt Heidelberg de prestaties van een vellenoffsetpers op een hoger niveau en krijgen de producenten van vouwdozen de kans om hun concurrentiepositie te verstevigen", voegt hij daaraan toe.