De Xerox Creative Awards staan open voor drukkers, grafisch ontwerpers, communicatie- en reclamebureaus, grafische scholen uit België, Frankrijk en Luxemburg.

De deelnemers kunnen zich kandidaat stellen in een of meer van de volgende categorieën: 'Boeken', 'Fotoproducten en kaarten', 'Direct marketing', 'Verpakking' en 'Promotiecommunicatie'. Men kan meerdere projecten indienen, tot drie per categorie. Die moeten wel vervaardigd zijn op een digitale pers van Xerox met een of meer van de speciale CMYK+ toners (wit, goud, zilver, transparant, oranje, groen, blauw, fluoversie van cyaan/magenta/geel/roze, of een mix van metaalinkten of fluo-inkten).

Een jury met experts uit de grafische sector (onder andere Grafisch Nieuws) beoordeelt de projecten op basis van de volgende criteria:

- Gebruik van de digitale veredelingsmogelijkheden van de persen Xerox iGen5, Iridesse, Versant 180/280, Primelink 9065/9070, C60/C70, VersaLink C8000W.

- Originaliteit en creativiteit.

- Beeldkwaliteit.

- Gebruik van de prepress-stroom Xerox en/of ander XMPie-personalisatieoplossingen, web-to-print, cross-media.

De creaties moeten uiterlijk op 1 juni 2021 ingediend worden en inschrijven kan door een online formulier in te vullen. De awards (met o.a. de VR-helm Oculus Quest 2 als prijs) worden onder de nodige media-aandacht aan de winnaars overhandigd tijdens een evenement in Parijs, al dan niet virtueel afhankelijk van de gezondheidsmaatregelen op dat moment. De datum daarvan is nog niet bekend.

De Xerox Creative Awards staan open voor drukkers, grafisch ontwerpers, communicatie- en reclamebureaus, grafische scholen uit België, Frankrijk en Luxemburg.De deelnemers kunnen zich kandidaat stellen in een of meer van de volgende categorieën: 'Boeken', 'Fotoproducten en kaarten', 'Direct marketing', 'Verpakking' en 'Promotiecommunicatie'. Men kan meerdere projecten indienen, tot drie per categorie. Die moeten wel vervaardigd zijn op een digitale pers van Xerox met een of meer van de speciale CMYK+ toners (wit, goud, zilver, transparant, oranje, groen, blauw, fluoversie van cyaan/magenta/geel/roze, of een mix van metaalinkten of fluo-inkten).Een jury met experts uit de grafische sector (onder andere Grafisch Nieuws) beoordeelt de projecten op basis van de volgende criteria:- Gebruik van de digitale veredelingsmogelijkheden van de persen Xerox iGen5, Iridesse, Versant 180/280, Primelink 9065/9070, C60/C70, VersaLink C8000W.- Originaliteit en creativiteit.- Beeldkwaliteit.- Gebruik van de prepress-stroom Xerox en/of ander XMPie-personalisatieoplossingen, web-to-print, cross-media.De creaties moeten uiterlijk op 1 juni 2021 ingediend worden en inschrijven kan door een online formulier in te vullen. De awards (met o.a. de VR-helm Oculus Quest 2 als prijs) worden onder de nodige media-aandacht aan de winnaars overhandigd tijdens een evenement in Parijs, al dan niet virtueel afhankelijk van de gezondheidsmaatregelen op dat moment. De datum daarvan is nog niet bekend.