Een jaar geleden had Stora Enso aangekondigd om zich uit de markt van het grafisch papier terug te trekken en zich op verpakkingen te concentreren. Dat plan neemt sinds begin dit jaar een concrete vorm aan. Enerzijds door de verkoop van de Zweedse fabriek voor grafisch papier in Nymölla aan Sylvamo, anderzijds door de overname van De Jong Packaging Group. "De overname van De Jong Packaging is de start van een nieuwe reeks oplossingen voor hernieuwbare verpakkingen binnen Stora Enso", kondigt de papierproducent aan.

Groeiplatform in Europa

De Jong Packaging telt 16 productievestigingen in Nederland, België, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. De meeste van die vestigingen verwerken op grote schaal golfkarton - per dag worden er niet minder dan 2,5 miljoen dozen vervaardigd. Door de overname verhoogt Stora Enso zijn productie van 1,2 miljard vierkante meter tot meer dan twee miljard vierkante meter. De omzet van De Jong Packaging over 2022 zal naar verwachting een miljard euro bedragen. En tegen 2025 moet de onderneming verscheidene externe groeiprojecten die het opgestart heeft, afgerond hebben.

Verwerking van golfkarton

De Jong Packaging, dat zijn hoofdzetel in Nederland heeft, is gespecialiseerd in de verwerking van golfkarton. Het bedrijf produceert plateaus, dozen van het Amerikaanse type, speciale vouwdozen, vellen golfkarton, alsook andere producten in massief karton. De diensten die het bedrijf verleent, gaan van het ontwerpen van gepersonaliseerde dozen, over de montage van draagbeugels, de automatisering van de verpakking en de voorbedrukking tot de logistieke dienstverlening. En sinds De Jong in 2021 het Nederlandse De Hoop overnam, produceert het zelf ook karton. "De overname van De Jong Packaging Group moet tot synergieën leiden, onder andere op het vlak van de bevoorrading, de integratie van karton/dozen en de commerciële mogelijkheden", zegt Stora Enso.

Een jaar geleden had Stora Enso aangekondigd om zich uit de markt van het grafisch papier terug te trekken en zich op verpakkingen te concentreren. Dat plan neemt sinds begin dit jaar een concrete vorm aan. Enerzijds door de verkoop van de Zweedse fabriek voor grafisch papier in Nymölla aan Sylvamo, anderzijds door de overname van De Jong Packaging Group. "De overname van De Jong Packaging is de start van een nieuwe reeks oplossingen voor hernieuwbare verpakkingen binnen Stora Enso", kondigt de papierproducent aan.De Jong Packaging telt 16 productievestigingen in Nederland, België, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. De meeste van die vestigingen verwerken op grote schaal golfkarton - per dag worden er niet minder dan 2,5 miljoen dozen vervaardigd. Door de overname verhoogt Stora Enso zijn productie van 1,2 miljard vierkante meter tot meer dan twee miljard vierkante meter. De omzet van De Jong Packaging over 2022 zal naar verwachting een miljard euro bedragen. En tegen 2025 moet de onderneming verscheidene externe groeiprojecten die het opgestart heeft, afgerond hebben.De Jong Packaging, dat zijn hoofdzetel in Nederland heeft, is gespecialiseerd in de verwerking van golfkarton. Het bedrijf produceert plateaus, dozen van het Amerikaanse type, speciale vouwdozen, vellen golfkarton, alsook andere producten in massief karton. De diensten die het bedrijf verleent, gaan van het ontwerpen van gepersonaliseerde dozen, over de montage van draagbeugels, de automatisering van de verpakking en de voorbedrukking tot de logistieke dienstverlening. En sinds De Jong in 2021 het Nederlandse De Hoop overnam, produceert het zelf ook karton. "De overname van De Jong Packaging Group moet tot synergieën leiden, onder andere op het vlak van de bevoorrading, de integratie van karton/dozen en de commerciële mogelijkheden", zegt Stora Enso.