Sluiting in Duitsland

De machine voor niet-gestreken papier (nr. 6) op de site van UPM Schongau (Duitsland) werd op 29 juni 2023 definitief stilgelegd. "De productie van grafisch papier op de andere machines wordt tegen concurrerende kosten voortgezet", klinkt het. De sluiting treft 136 medewerkers. In overeenstemming met de sociale wetgeving werden gesprekken met de werknemers en hun vertegenwoordigers gevoerd om de impact van de sluiting van de papiermachine op het personeel te verminderen. "Bovendien hebben we van de gelegenheid gebruik gemaakt om structurele wijzigingen in te voeren zodat onze site tegen toekomstige uitdagingen opgewassen is", zegt Wolfgang Ohnesorg, algemeen directeur van UPM Schongau.

Sluiting in Oostenrijk

UPM Communication Papers heeft ook de productie van krantenpapier in zijn fabriek in het Oostenrijkse Steyrermühl sneller stopgezet dan gepland. De fabriek is verkocht aan de groep Heinzel. Zoals in maart 2023 aangekondigd versnelt UPM zijn plannen om tot een concurrerende productie op zijn overblijvende machines voor krantenpapier in Europa te komen. Die beslissing heeft geen impact op de integratie van de Oostenrijkse site en de werknemers daarvan in de groep Heinzel. "De nieuwe eigenaar neemt de verantwoordelijkheid voor de site en dus ook voor de werknemers over nadat de transactie begin 2024 afgerond is", verklaarde Ernst Spitzbart, algemeen directeur van UPM Steyrermühl.

De machine voor niet-gestreken papier (nr. 6) op de site van UPM Schongau (Duitsland) werd op 29 juni 2023 definitief stilgelegd. "De productie van grafisch papier op de andere machines wordt tegen concurrerende kosten voortgezet", klinkt het. De sluiting treft 136 medewerkers. In overeenstemming met de sociale wetgeving werden gesprekken met de werknemers en hun vertegenwoordigers gevoerd om de impact van de sluiting van de papiermachine op het personeel te verminderen. "Bovendien hebben we van de gelegenheid gebruik gemaakt om structurele wijzigingen in te voeren zodat onze site tegen toekomstige uitdagingen opgewassen is", zegt Wolfgang Ohnesorg, algemeen directeur van UPM Schongau.UPM Communication Papers heeft ook de productie van krantenpapier in zijn fabriek in het Oostenrijkse Steyrermühl sneller stopgezet dan gepland. De fabriek is verkocht aan de groep Heinzel. Zoals in maart 2023 aangekondigd versnelt UPM zijn plannen om tot een concurrerende productie op zijn overblijvende machines voor krantenpapier in Europa te komen. Die beslissing heeft geen impact op de integratie van de Oostenrijkse site en de werknemers daarvan in de groep Heinzel. "De nieuwe eigenaar neemt de verantwoordelijkheid voor de site en dus ook voor de werknemers over nadat de transactie begin 2024 afgerond is", verklaarde Ernst Spitzbart, algemeen directeur van UPM Steyrermühl.