De oplossing combineert de mogelijkheden van Xeikons Titon droge toner technologie, het Digital Metal verdelingsaanbod van Kurz en de expertise van Scribos op het vlak van productbeveiliging. "Problemen zoals namaak kunnen worden aangepakt door unieke metalen elementen toe te voegen aan het gedrukte label", zegt Jeroen Van Bauwel, director of Solution Design bij Xeikon. De printerfabrikant biedt al variabele data voor veiligheidstoepassingen, maar met deze gezamenlijke ontwikkeling wordt het beschermingsniveau opgetrokken.

Metalen variabele elementen

De toepassing wordt aangedreven door Xeikons X-800 DFE (Digital Front End) en maakt gebruik van de ValiGate-technologie en het cloudplatform van Scribos. Dit resulteert volgens Van Bauwel in een hoge beveiliging en volledige zichtbaarheid voor merkeigenaren via geserialiseerde, beschermde QR-codes en metalen variabele elementen. "Niet alleen heeft elke code een unieke ID, maar ze bevatten ook een fijn geprint subpatroon dat fungeert als geavanceerde kopieerbescherming", duidt Xeikon.

"Het secundaire niveau van kopieerbescherming ingebed in deze QR-codes berust op zeer ingewikkelde details, die alleen kunnen worden bereikt met tonertechnologie", stelt Steffen Scheibenstock, head of Digital Business Development bij Scribos.

De naadloze coördinatie tussen de Xeikon-pers en de Kurz-metallisatiemodule maakt de integratie van Variable Digital Metal (VDM) mogelijk om authenticatie te verbeteren. Na verificatie van de ValiGate kopieerbescherming met een smartphone, toont de landingspagina een combinatie van symbolen, het doet denken aan een gokautomaat. Door deze symbolen op het product te vergelijken met die op het scherm, nemen consumenten deel aan een veilige tweevoudige verificatie (2FA).

Dubbele encryptie

"In dit geval hebben we een gevarieerde verdeling van vogels geprint, elk verschillend qua positie, vorm, aantal en oriëntatie. Deze methode, ingebed in de metalen printlaag en uniek voor elk label, biedt een robuuste bescherming tegen namaak zonder een app nodig te hebben, wat zorgt voor beveiliging voor alle consumenten", legt Steffen Scheibenstock uit.

De QR-codes worden ondersteund door het Scribos 360 authenticatieplatform. "Deze dubbel versleutelde technologie biedt ook een ideale manier voor merkeigenaren om de consumentenbetrokkenheid veilig te vergroten, met eindeloze mogelijkheden voor interactie die de merkloyaliteit kunnen verhogen, evenals een uitgebreide track & trace-capaciteit om frauduleuze goederenbewegingen te bestrijden", duidt Jeroen Van Bauwel.

De interactieve functies worden toegankelijk door de QR-code te scannen met een smartphone.
De oplossing combineert de mogelijkheden van Xeikons Titon droge toner technologie, het Digital Metal verdelingsaanbod van Kurz en de expertise van Scribos op het vlak van productbeveiliging. "Problemen zoals namaak kunnen worden aangepakt door unieke metalen elementen toe te voegen aan het gedrukte label", zegt Jeroen Van Bauwel, director of Solution Design bij Xeikon. De printerfabrikant biedt al variabele data voor veiligheidstoepassingen, maar met deze gezamenlijke ontwikkeling wordt het beschermingsniveau opgetrokken.De toepassing wordt aangedreven door Xeikons X-800 DFE (Digital Front End) en maakt gebruik van de ValiGate-technologie en het cloudplatform van Scribos. Dit resulteert volgens Van Bauwel in een hoge beveiliging en volledige zichtbaarheid voor merkeigenaren via geserialiseerde, beschermde QR-codes en metalen variabele elementen. "Niet alleen heeft elke code een unieke ID, maar ze bevatten ook een fijn geprint subpatroon dat fungeert als geavanceerde kopieerbescherming", duidt Xeikon."Het secundaire niveau van kopieerbescherming ingebed in deze QR-codes berust op zeer ingewikkelde details, die alleen kunnen worden bereikt met tonertechnologie", stelt Steffen Scheibenstock, head of Digital Business Development bij Scribos.De naadloze coördinatie tussen de Xeikon-pers en de Kurz-metallisatiemodule maakt de integratie van Variable Digital Metal (VDM) mogelijk om authenticatie te verbeteren. Na verificatie van de ValiGate kopieerbescherming met een smartphone, toont de landingspagina een combinatie van symbolen, het doet denken aan een gokautomaat. Door deze symbolen op het product te vergelijken met die op het scherm, nemen consumenten deel aan een veilige tweevoudige verificatie (2FA)."In dit geval hebben we een gevarieerde verdeling van vogels geprint, elk verschillend qua positie, vorm, aantal en oriëntatie. Deze methode, ingebed in de metalen printlaag en uniek voor elk label, biedt een robuuste bescherming tegen namaak zonder een app nodig te hebben, wat zorgt voor beveiliging voor alle consumenten", legt Steffen Scheibenstock uit.De QR-codes worden ondersteund door het Scribos 360 authenticatieplatform. "Deze dubbel versleutelde technologie biedt ook een ideale manier voor merkeigenaren om de consumentenbetrokkenheid veilig te vergroten, met eindeloze mogelijkheden voor interactie die de merkloyaliteit kunnen verhogen, evenals een uitgebreide track & trace-capaciteit om frauduleuze goederenbewegingen te bestrijden", duidt Jeroen Van Bauwel.