De verpakkingen van de 'Maoam Chew Fruit Mix' zijn met de Titon droge tonertechnologie van Xeikon gedrukt op Sappi Seal Silk 67 g/m² functioneel papier. "Opmerkelijk is dat deze flexibele verpakkingsoplossing voedselveilig is zonder de noodzaak van extra barrières in de structuur, zoals een lak of andere lagen", stelt Xeikon.

Flexibele verpakkingen

Sappi Seal Silk is een functioneel enkelzijdig gecoat papier dat volledig recycleerbaar is. Het is ontworpen voor zowel primaire als secundaire flexibele verpakkingen. Het papier is geschikt voor direct contact met voedsel, wat aansluit bij de eigenschappen van Xeikons voedselveilige, reukloze en migratiebestendige Titon-toners.

Op Drupa zal met de Xeikon TX500 digitale pers gedemonstreerd worden hoe deze snoepverpakkingen worden bedrukt in vier kleuren, met een resolutie van 1200 dpi en aan een snelheid van 30 m/min. Deze 508 mm brede pers is de eerste die gebruik maakt van de Titon droge tonertechnologie.

De verpakkingen van de 'Maoam Chew Fruit Mix' zijn met de Titon droge tonertechnologie van Xeikon gedrukt op Sappi Seal Silk 67 g/m² functioneel papier. "Opmerkelijk is dat deze flexibele verpakkingsoplossing voedselveilig is zonder de noodzaak van extra barrières in de structuur, zoals een lak of andere lagen", stelt Xeikon.Sappi Seal Silk is een functioneel enkelzijdig gecoat papier dat volledig recycleerbaar is. Het is ontworpen voor zowel primaire als secundaire flexibele verpakkingen. Het papier is geschikt voor direct contact met voedsel, wat aansluit bij de eigenschappen van Xeikons voedselveilige, reukloze en migratiebestendige Titon-toners.Op Drupa zal met de Xeikon TX500 digitale pers gedemonstreerd worden hoe deze snoepverpakkingen worden bedrukt in vier kleuren, met een resolutie van 1200 dpi en aan een snelheid van 30 m/min. Deze 508 mm brede pers is de eerste die gebruik maakt van de Titon droge tonertechnologie.