"Naarmate de inkjet-technologie blijft evolueren, is er duidelijk behoefte aan een update van het Panther-portfolio van Xeikon met een optie voor hogere resolutie om te voldoen aan specifieke klantverzoeken. Daarom introduceren we nu een pers van 1200 dpi om het bestaande assortiment van 600 dpi aan te vullen", verklaart Jeroen Van Bauwel, director Solution Design bij Xeikon.

Nieuwe inktreeks

Met een kleine footprint produceert de Xeikon PX3300HD full-color labels voor diverse markten, die tot 88 procent van de Pantone-kleuren binnen Delta E 2 kunnen dekken (oplopend tot 94% binnen Delta E 3). Om te voldoen aan de specifieke eisen van de hogere resolutie, heeft Xeikon nieuwe PX-Cure LED HD-inkten ontwikkeld. "De nieuwe inkten evenaren de duurzaamheidsvoordelen van de recent geïntroduceerde PantherCure UV LED-serie voor Xeikon 600 dpi inkjetpersen, waaronder aanzienlijke besparingen op energieverbruik, directe opwarming voor een meer wendbare werking en een levensduur van de lamp die tien keer langer is in vergelijking met traditionele UV-booglampen, wat resulteert in minder afval", stelt de fabrikant.

Kwaliteitsinspectie

De nieuwe pers maakt gebruik van Xerox W-Series industriële inkjet-printkoppen, specifiek ontwikkeld door Xeikon. De printworkflow voor de PX3300HD wordt aangedreven door de Xeikon X-800 DFE (Digital Front End), die zorgt voor snellere doorlooptijden en just-in-time levering. Kleurbeheer is een integraal onderdeel van de software: elke X-800 wordt geleverd met een Pantone-licentie zodat klanten alle nieuwste Pantone-kleuren kunnen converteren voor hun pers en substraten. De basisconfiguratie van de pers biedt operationele ondersteuning met een inline camera voor kwaliteitsinspectie die standaard is inbegrepen.

"Naarmate de inkjet-technologie blijft evolueren, is er duidelijk behoefte aan een update van het Panther-portfolio van Xeikon met een optie voor hogere resolutie om te voldoen aan specifieke klantverzoeken. Daarom introduceren we nu een pers van 1200 dpi om het bestaande assortiment van 600 dpi aan te vullen", verklaart Jeroen Van Bauwel, director Solution Design bij Xeikon.Met een kleine footprint produceert de Xeikon PX3300HD full-color labels voor diverse markten, die tot 88 procent van de Pantone-kleuren binnen Delta E 2 kunnen dekken (oplopend tot 94% binnen Delta E 3). Om te voldoen aan de specifieke eisen van de hogere resolutie, heeft Xeikon nieuwe PX-Cure LED HD-inkten ontwikkeld. "De nieuwe inkten evenaren de duurzaamheidsvoordelen van de recent geïntroduceerde PantherCure UV LED-serie voor Xeikon 600 dpi inkjetpersen, waaronder aanzienlijke besparingen op energieverbruik, directe opwarming voor een meer wendbare werking en een levensduur van de lamp die tien keer langer is in vergelijking met traditionele UV-booglampen, wat resulteert in minder afval", stelt de fabrikant.De nieuwe pers maakt gebruik van Xerox W-Series industriële inkjet-printkoppen, specifiek ontwikkeld door Xeikon. De printworkflow voor de PX3300HD wordt aangedreven door de Xeikon X-800 DFE (Digital Front End), die zorgt voor snellere doorlooptijden en just-in-time levering. Kleurbeheer is een integraal onderdeel van de software: elke X-800 wordt geleverd met een Pantone-licentie zodat klanten alle nieuwste Pantone-kleuren kunnen converteren voor hun pers en substraten. De basisconfiguratie van de pers biedt operationele ondersteuning met een inline camera voor kwaliteitsinspectie die standaard is inbegrepen.