M en C

Web weergave

De vijftiende editie van de vakbeurs Sign2Com in Kortrijk Xpo staat in het teken van de relance van de print- en signsector. Na anderhalf jaar virtuele evenementen snakt de branche naar face-to-face contacten op de beursvloer. Meer dan negentig exposanten zijn er klaar voor, nu de bezoekers nog.

DOSSIER SIGN2COM - WAT U MAG VERWACHTEN

Ook de vijftiende editie van de vakbeurs Sign2Com pakt uit met een goed gestoffeerd seminarieprogramma. In samenwerking met de beursorganisator Kortrijk Xpo brengt M&C Magazine relevante content naar het hart van de beursvloer. Doe er uw voordeel mee!

DOSSIER SIGN2COM - SEMINARIEPROGRAMMA

Ons land telt verschillende organisaties, belangengroepen en kenniscentra die focussen op de viscom-industrie of op digitale printtechnieken voor specifieke markten. We stellen ze voor in M&C Magazine. Wie zijn ze? Wat doen ze? Hoe kijken ze naar het heden en de toekomst van de branche? In dit nummer laten we ESMA aan het woord.

ORGANISATIES AAN HET WOORD

De Fespa Global Print Expo verwacht van 12 tot 15 oktober meer dan 300 exposanten in RAI Amsterdam. Neil Felton, de CEO van Fespa, ziet tekenen van herstel in de print- en signindustrie. "Oktober is een goed moment om naar de toekomst te kijken en te focussen op nieuwe inkomstenbronnen en opportuniteiten voor nieuwe toepassingen", zegt de topman.

FESPA GLOBAL PRINT EXPO 2021

Bij Digital Dot, de distributeur van Massivit 3D in de Benelux, twijfelt niemand aan de groeikansen die de grootformaat 3D-printers in de sector van de visuele communicatie bieden. Maar niet iedereen is het daarmee eens.

INNOVATIE IN SIGNS EN AFFICHES

All Wrap Solutions uit het Vlaams-Brabantse Elewijt won de eerste finale van de Belgian Wrap Masters in Mechelen. Zaakvoerder Anthony De Jong leerde het vak in verschillende print- en signbedrijven en is nu als zelfstandige aan de slag. Hij houdt van een uitdaging. "Hoe zotter de ideeën, hoe liever", zegt de dertiger.

BELGIAN WRAP MASTERS 2021

D-Visu, dat op het industrieterrein van Grâce-Hollogne gevestigd is, heeft van de lockdown gebruik gemaakt om zijn activiteit te herdenken. Met de aankoop van een automatische buigmachine voor de productie van 3D-letters wil D-Visu zich op een nieuwe activiteit toeleggen: verlichte uithangborden.

INVESTERING IN AUTOMATISCHE BUIGMACHINE

Ionnyk, dat door een Belgische start-up gecreëerd werd, is de eerste geconnecteerde drager (kader én beeld) ter wereld op basis van elektronisch papier. Met de kunstkaders mikt Ionnyk op een gegoed publiek van kenners, liefhebbers van kunst, design en technologie, en fotoprofessionals.

NIEUW DIGITAAL MEDIUM VOOR KUNSTFOTO'S