Web weergave

Sign2Com, de enige beurs in België voor de sign- en visuele communicatiesector, sloot op 10 oktober 2023 de deuren. De gespecialiseerde vakbeurs in Kortrijk Xpo kan positieve resultaten voorleggen: meer bezoekers en meer exposanten dan in 2021. De verscheidenheid aan exposanten en het diverse aanbod geeft aan dat de sector in volle evolutie is en mee surft op de actuele trends in de markt.

VAKBEURS

Op de vakbeurs Sign2Com in Kortrijk organiseerde M&C Magazine in samenwerking met FESPA België een businessdebat over de toekomst van de branche. Met vier ondernemers gingen we in gesprek over onder andere de economische conjunctuur, de uitdagingen voor onze beleidsmakers in het verkiezingsjaar 2024, het investeringsklimaat en de weg naar meer duurzaamheid in de sector.

PRINT en SIGN

Digital signage rukt op in de openbare ruimte en in organisaties. Beeldschermen bieden voordelen boven conventionele uitingen. We staan nog maar aan het begin van de ontwikkeling en nu al zijn de mogelijkheden vrijwel onbeperkt. Toch worden die mogelijkheden nog maar mondjesmaat benut en daar liggen de kansen voor de creatieve signmaker.

TECHNOLOGIE

In oktober publiceerde FESPA de belangrijkste conclusies van de Print Census 2023. De enquête werd uitgevoerd in samenwerking met InfoTrends, een divisie van Keypoint Intelligence. De Print Census verduidelijkt welke impact de almaar hogere eisen op het vlak van duurzaamheid en de evoluties in de klantenvraag hebben op de economische modellen en investeringsplannen van de bedrijven.

ENQUÊTE

Tijdens een van de laatste zomerdagen van september kwam FESPA Belgium in Namen samen. Voor de vereniging de gelegenheid om Wallonië en de professionals uit de sector in de schijnwerpers te zetten tijdens een gemoedelijke avond waarop lokale specialiteiten te ontdekken waren.

EVENT