"Met veel spijt moeten we u op de hoogte brengen dat de bedrijfsactiviteiten van Zanders Paper GmbH vanaf 30 april 2021 stilgelegd worden. Als klant zult u allicht wel vermoeden dat u de lopende bestellingen niet meer zult ontvangen. We brengen u tijdig op de hoogte van de verkoop van de resterende voorraden, in de mate waarin die verkoop mogelijk is. Als u vragen hebt, stuurt u een mail naar uw vertrouwde contactpersonen." Dat is het bericht op de onthaalpagina van de website van Zanders Paper. Het is ondertekend door de curator, Dr. Jur. Mark Boddenberg.

Na 192 jaar, met twee insolventieprocedures gedurende de drie laatste jaren, eindigt het verhaal van de Duitse producent van hoogwaardig papier en karton. Zanders Paper stond in de eerste plaats bekend om zijn papieren van het merk Chromolux.

In juli 2018 had Zanders al een beroep op een insolventieprocedure gedaan, waarna het bedrijf (datzelfde jaar nog) overgenomen werd door een ploeg onder leiding van de Noor Terje Haglund, algemeen directeur van Lessebo Paper in Zweden. In maart laatstleden besliste de directie opnieuw om de onderneming insolvent te laten verklaren. De reden: de negatieve impact van de coronapandemie op de verkoop in 2020, ondanks de goede resultaten van 2019.

"Met veel spijt moeten we u op de hoogte brengen dat de bedrijfsactiviteiten van Zanders Paper GmbH vanaf 30 april 2021 stilgelegd worden. Als klant zult u allicht wel vermoeden dat u de lopende bestellingen niet meer zult ontvangen. We brengen u tijdig op de hoogte van de verkoop van de resterende voorraden, in de mate waarin die verkoop mogelijk is. Als u vragen hebt, stuurt u een mail naar uw vertrouwde contactpersonen." Dat is het bericht op de onthaalpagina van de website van Zanders Paper. Het is ondertekend door de curator, Dr. Jur. Mark Boddenberg.Na 192 jaar, met twee insolventieprocedures gedurende de drie laatste jaren, eindigt het verhaal van de Duitse producent van hoogwaardig papier en karton. Zanders Paper stond in de eerste plaats bekend om zijn papieren van het merk Chromolux.In juli 2018 had Zanders al een beroep op een insolventieprocedure gedaan, waarna het bedrijf (datzelfde jaar nog) overgenomen werd door een ploeg onder leiding van de Noor Terje Haglund, algemeen directeur van Lessebo Paper in Zweden. In maart laatstleden besliste de directie opnieuw om de onderneming insolvent te laten verklaren. De reden: de negatieve impact van de coronapandemie op de verkoop in 2020, ondanks de goede resultaten van 2019.