Na het partnership met het Amerikaanse Mohawk en de overname van de Spaanse fabriek Guarro Casas van Arjowiggins, zet Fedrigoni zijn internationale expansie onverminderd voort. Meer bepaald op de markt voor papiersoorten met een hoge toegevoegde waarde voor luxeverpakkingen en hoogwaardige etiketten. De groep Fedrigoni heeft een akkoord ondertekend om alle aandelen van de Franse papierproducent Zuber Rieder over te nemen. Dat bedrijf produceert onder andere hoogwaardige papiersoorten voor wijnetiketten. De ondernemingsraad van Zuber Rieder moet de transactie nog goedkeuren.

Premium papier voor wijnetiketten in het vizier van Fedrigoni

Fedrigoni heeft de ambitie om de grootste internationale speler te worden op de markt van premium papier voor wijnen en sterke dranken. Marco Nespolo, de CEO van Fedrigoni: "De kennis en de technologie van Zuber Rieder stellen ons in staat om ons productaanbod, dat al erg ruim is, te vervolledigen - zowel met papiersoorten voor luxeverpakkingen als met papier voor hoogwaardige wijn- en likeuretiketten."

Via dit partnership kan Zuber Rieder een beroep doen op de productiecapaciteit en het internationale netwerk van Fedrigoni om zijn groei voort te zetten. Luc Gaillet en Alain Martz, resp. voorzitter en algemeen directeur van Zuber Rieder: "De groep Fedrigoni is een industrieel bedrijf, met meer dan 100 jaar ervaring, net als Zuber Rieder, en heeft de ambitie om internationaal te groeien, een ambitie waaraan wij graag onze bijdrage leveren". Gaillet en Martz blijven actief in het beheer van het bedrijf om de integratie ervan in de groep Fedrigoni en de groei ervan te begeleiden.

Na het partnership met het Amerikaanse Mohawk en de overname van de Spaanse fabriek Guarro Casas van Arjowiggins, zet Fedrigoni zijn internationale expansie onverminderd voort. Meer bepaald op de markt voor papiersoorten met een hoge toegevoegde waarde voor luxeverpakkingen en hoogwaardige etiketten. De groep Fedrigoni heeft een akkoord ondertekend om alle aandelen van de Franse papierproducent Zuber Rieder over te nemen. Dat bedrijf produceert onder andere hoogwaardige papiersoorten voor wijnetiketten. De ondernemingsraad van Zuber Rieder moet de transactie nog goedkeuren.Fedrigoni heeft de ambitie om de grootste internationale speler te worden op de markt van premium papier voor wijnen en sterke dranken. Marco Nespolo, de CEO van Fedrigoni: "De kennis en de technologie van Zuber Rieder stellen ons in staat om ons productaanbod, dat al erg ruim is, te vervolledigen - zowel met papiersoorten voor luxeverpakkingen als met papier voor hoogwaardige wijn- en likeuretiketten."Via dit partnership kan Zuber Rieder een beroep doen op de productiecapaciteit en het internationale netwerk van Fedrigoni om zijn groei voort te zetten. Luc Gaillet en Alain Martz, resp. voorzitter en algemeen directeur van Zuber Rieder: "De groep Fedrigoni is een industrieel bedrijf, met meer dan 100 jaar ervaring, net als Zuber Rieder, en heeft de ambitie om internationaal te groeien, een ambitie waaraan wij graag onze bijdrage leveren". Gaillet en Martz blijven actief in het beheer van het bedrijf om de integratie ervan in de groep Fedrigoni en de groei ervan te begeleiden.