De Belgische groep VPK produceert gerecycleerd papier, verpakkingen in golfkarton, massief karton en kokers en hoekbeschermers. Met drie papierfabrieken en negen fabrieken voor golfkarton is de familiale groep prominent aanwezig in Frankrijk. In juni 2021 investeerde VPK 140 miljoen euro in de papierfabriek van het Normandische Alizay om die om te bouwen tot een productievestiging voor golfkarton op basis van gerecycleerd papier. Dat project is nu opgestart. Parallel daarmee wordt een plan op lange termijn voor een duurzame ontwikkeling in de kringloopeconomie uitgewerkt. Om de bestaande papiermachine om te bouwen, doet VPK een beroep op Valmet, een Finse ontwikkelaar en leverancier van technologieën voor de papierindustrie.

E-commerce

De ombouw zal in het tweede semester van 2022 gerealiseerd worden en volgens plan wordt de machine eind volgend jaar weer opgestart. De machine zal een jaarcapaciteit van 450.000 ton licht gerecycleerd karton hebben (van 70 tot 135 g/m²). Daarvoor zal de site van Alizay 650.000 ton gerecupereerd papier en karton verbruiken. Het golfkarton dat op de site vervaardigd wordt, is bestemd voor de productie van verpakkingen voor de e-commerce. Die verpakkingen worden speciaal ontwikkeld en op maat vervaardigd om aan de behoeften van de distributiecentra voor e-commerce in de buurt tegemoet te komen.

De Belgische groep VPK produceert gerecycleerd papier, verpakkingen in golfkarton, massief karton en kokers en hoekbeschermers. Met drie papierfabrieken en negen fabrieken voor golfkarton is de familiale groep prominent aanwezig in Frankrijk. In juni 2021 investeerde VPK 140 miljoen euro in de papierfabriek van het Normandische Alizay om die om te bouwen tot een productievestiging voor golfkarton op basis van gerecycleerd papier. Dat project is nu opgestart. Parallel daarmee wordt een plan op lange termijn voor een duurzame ontwikkeling in de kringloopeconomie uitgewerkt. Om de bestaande papiermachine om te bouwen, doet VPK een beroep op Valmet, een Finse ontwikkelaar en leverancier van technologieën voor de papierindustrie.De ombouw zal in het tweede semester van 2022 gerealiseerd worden en volgens plan wordt de machine eind volgend jaar weer opgestart. De machine zal een jaarcapaciteit van 450.000 ton licht gerecycleerd karton hebben (van 70 tot 135 g/m²). Daarvoor zal de site van Alizay 650.000 ton gerecupereerd papier en karton verbruiken. Het golfkarton dat op de site vervaardigd wordt, is bestemd voor de productie van verpakkingen voor de e-commerce. Die verpakkingen worden speciaal ontwikkeld en op maat vervaardigd om aan de behoeften van de distributiecentra voor e-commerce in de buurt tegemoet te komen.