Web weergave

Zwartopwit verkoopt drukwerk en signing-producten via zijn webshop. De firma is op het vlak van grafische e-business een pionier in België. De webshop werd al vroeg - in 2000 - gelanceerd. We waren benieuwd naar de visie en toekomstplannen van het bedrijf tegen de achtergrond van de voortdenderende coronacrisis.

ONDERNEMEN IN TIJDEN VAN CORONA

Brouwerij Dilewyns uit Dendermonde stopte een 75 cl fles van zijn Vicaris-bier in een opvallende verpakking naar aanleiding van de 10-jaarlijkse Dendermondse Ros Beiaardommegang. Helaas stak de coronacrisis stokken tussen de benen van het paard en werd de ommegang verschoven naar volgend jaar. De speciale Vicaris-feesteditie ging evenwel goed over de toonbank.

SPECIALE FEESTEDITIE VOOR ROS BEIAARDOMMEGANG

In steeds meer marktsegementen worden UV-inkten toegepast. Ook drukkerijen die kranten, tijdschriften of reclamedrukwerk produceren zien steeds vaker de voordelen. Toch zijn er ook kritische kanttekeningen. De Duitse brancheorganisatie BVDM deed daarom nieuw onderzoek naar de veiligheid van UV-drukwerk. En de industrie werkt ondertussen aan de verbetering van de recycleerbaarheid ervan.

NIEUW DUITS ONDERZOEK NAAR MOGELIJK RISICO

De Drupa-organisatoren hebben besloten de beurs voor 2021 van elf naar negen dagen te brengen. Aan exposanten werd gevraagd tegen eind augustus eventuele wijzigingen van hun standgrootte te bevestigen. Een aantal fabrikanten hebben inmiddels afgezegd voor de beurs. Enkelen hebben hun nieuwigheden via virtuele evenementen bekendgemaakt. Dit is een stand van zaken op het moment van het ter perse gaan.

HET HOBBELIGE PAD NAAR DRUPA

JDF is niet meer weg te denken uit het grafische productieproces. Toch is er kritiek, onder meer van Heidelberg. Robert Hartman van MIS-leverancier Dataline verdedigt het belang van de standaard. 'Het is belangrijk dat nog meer leveranciers zich aan het platform verbinden.'

ROBERT HARTMAN VAN DATALINE OVER HET BELANG VAN JDF

De Italiaanse vereniging ACIMGA organiseerde in juni laatstleden een virtuele conferentie als voorproefje op de beurs Print4All die van 3 tot 6 mei 2022 gepland staat. Meer dan 20 internationale experts schetsten het portret van de industrie van morgen, tussen duurzaamheid en Industry 4.0. En meteen gingen ze ook in op de nieuwe uitdagingen die de pandemie in het leven geroepen heeft.

PRINT4ALL CONFERENCE - FUTURE FACTORY