Grafisch Nieuws

Web weergave

De vijftiende editie van de vakbeurs Sign2Com in Kortrijk Xpo kreeg meer dan drieduizend bezoekers over de vloer. "Het feit dat Sign2Com sinds lange tijd de eerste beurs voor de branche was en de drang om elkaar weer 'in het echt' te ontmoeten waren de ideale mix voor een geslaagde editie", zegt beursorganisator Peter Vanbrackel. Hij kijkt tevreden terug op deze editie. Dat deden ook de ongeveer 70 standhouders.

EÉN GROTE REÜNIE VOOR BEURSBEZOEKERS EN STANDHOUDERS

Als we het over functioneel en industrieel printen hebben, kunnen we niet om Peter Buttiens, de CEO van ESMA, heen. De Belg staat aan het hoofd van de European Specialist Printing Manufacturers Association. Hij heeft een brede kijk op de sector van industrieel printen, een groeimarkt die surft op nieuwe technologieën en een rol kan spelen in de queeste naar duurzame oplossingen.

INTERVIEW MET PETER BUTTIENS, DE TOPMAN VAN ESMA

Tijdens de tweede editie van de jaarlijkse Xerox Creative Awards was de 'Prix Spécial Xerox' voor Lab9 Pro. De awards worden op 9 december uitgereikt op de zetel van Xerox France in Asnières-sur-Seine nabij Parijs.

XEROX CREATIVE AWARDS 2021

Bij Digital Dot, de distributeur van Massivit 3D in de Benelux, twijfelt niemand aan de groeikansen die de grootformaat 3D-printers in de sector van de visuele communicatie bieden. Niet iedereen echter is het daarmee eens.

UPDATE 3D PRINTEN

Het begrip 'digitaal' is al sinds enkele decennia het lexicon van de grafische industrie binnengedrongen. De pioniers die de digitale technologie invoerden toen die nog in de kinderschoenen stond, hebben ondertussen een rijpere groep gebruikers naast zich gekregen. En vandaag kan iedereen aan de slag met vertrouwde en verfijnde oplossingen die hun waarde in de praktijk hebben bewezen. Kortom de digitale druk is alledaags geworden.

DIGITALISERING IN DE LABELBRANCHE