Web weergave

De grootformaatbranche is volwassen geworden. Naar het zich laat aanzien is dat de belangrijkste boodschap van de komende editie van Fespa in de Amsterdamse RAI (19-22 maart). Het mantra is bekend: meer snelheid, meer service en meer diversiteit. De markt vraagt erom en Fespa toont de mogelijkheden om dat doel te bereiken.

PRINT en SIGN

Kleurrijke illustraties van enorme zwemmers versieren het grote glazen afdak (1000 vierkante meter) van de tram- en bushalte op het Flageyplein in Brussel. Dit gedrukte kunstwerk komt uit de koker van kunstenaar-ontwerper Philippe Schleret die hiervoor met Mutoh, Hexis, Papyrus en AP Lettering samengewerkte.

CASESTUDY

De redactie van M&C Magazine polste bij meer dan twintig producenten en distributeurs van machines en dragers voor large format printing naar hun inspanningen op het vlak van duurzame ontwikkeling. In deze bijdrage vatten we de feedback van de respondenten samen.

DUURZAME ONTWIKKELING

Nadat Créaset en Hecht uit Braine-l'Alleud eerder al de ISO 14001-certificatie verworven hadden, hebben ze sinds 2022 ook de EMAS-registratie beet. Dat systeem, dat door Europa erkend wordt en waarvoor een onafhankelijke audit vereist is, getuigt van het goede milieubeheer dat de twee bedrijven uit de sector van de visuele communicatie voeren. Geneviève Rousseau en Charlotte Hallez schetsen hun visie op duurzame ontwikkeling en beschrijven de impact van EMAS op hun bedrijven.

DUURZAAM DRUKKEN

Tijdens een tweedaags lanceringsevent in de Oude Vismijn in Gent stelde het Belgische Four Pees, distributeur en integrator voor de printindustrie, begin deze maand Atomyx voor. Het gaat om een cloudgebaseerd platform voor printproductiemanagement.

SOFTWARE