Web weergave

De beursorganisatie van het Sign & Print Festival (16 en 17 maart) verzocht de bezoekers op de tweede dag om 16 uur de beursvloer te verlaten vanwege nieuwe coronamaatregelen door de overheid. Dat was twee uur vroeger dan het geplande sluitingsuur. We waren op de eerste dag op het Festival aanwezig.

VROEGTIJDIG EINDE DOOR MAATREGELEN TEGEN CORONAVIRUS

Replay Studio uit Drogenbos heeft de opdracht gekregen om de look van de 250 bestelwagens van GLS Belgium te vernieuwen. GLS Belgium is een sponsor van de Rode Duivels en omdat de nationale voetbalploeg een nieuw shirt heeft, moest ook de vloot onder handen genomen worden. Toelichting bij een productie die door de pandemie in de war gelopen is.

CAR-WRAPPING: EEN NIEUWE LOOK VOOR 250 VOERTUIGEN

De collectie van het Museum Plantin-Moretus telt maar liefst 14.000 houtsneden. De afbeeldingen ervan werden gedigitaliseerd en staan online in hoge resolutie voor iedereen ter beschikking. U kan er uw ceativiteit op loslaten. Wij voegden alvast de daad bij het woord en tonen 10 fictieve voorbeelden.

INSPIRATIE

De redenen waarom zijn bekend. Maar om uw geduld tot de uitgestelde beursdata niet onnodig op de proef te stellen, volg hier een update van wat leveranciers voor de signbranche in petto hadden.

SIGNNIEUWS DAT DE FYSIEKE BEURZEN NIET BEREIKTE

Om het coronavirus te bestrijden, kreeg iedereen in het land de raad om thuis te blijven (blijf in uw kot). Dat heeft echter ook invloed op het stedelijke landschap: de adverteerders laten het namelijk afweten.

CORONAVIRUS, LOCKDOWN

De internationale gezondheidscrisis zet het activiteitsniveau van grootformaatdrukkers onder druk, maar tegelijk is de situatie voor printbedrijven het moment om nieuwe toepassingen te bedenken. Er is niet alleen een grote vraag naar beschermingsproducten in transparante kunststof, maar ook naar voor de coronacrisis specifieke bewegwijzeringen en informatieborden.

DE STRIJD TEGEN HET CORONAVIRUS

Verscheidene beroepssectoren engageren zich in de strijd tegen de pandemie, ook de specialisten van het 3D-printen. Spelers in de 3D-sector delen bijvoorbeeld hun knowhow om hygiënisch en medisch materiaal te ontwikkelen. 'Open source' 3D-bestanden zijn beschikbaar voor iedereen met een 3D-printer zodat die hun steentje kunnen bijdragen.

DE STRIJD TEGEN HET CORONAVIRUS

Uw uitrusting omvat een stanssysteem? Daarmee kunt u - ongeacht of het om een snijplotter, stanstafel of lasersnijder gaat - beschermingsmateriaal voor gezondheidswerkers en handelaars produceren. Summa heeft daarvoor enkele inspirerende ideetjes.

DE STRIJD TEGEN HET CORONAVIRUS