Uit het magazine

'Belgische ondernemers optimistischer dan ooit', kopte de zakenkrant De Tijd eind juli, nadat de Nationale Bank bekend maakte dat de conjunctuurbarometer zich op een 'historisch hoogtepunt' stabiliseerde. "Het ondernemingsklimaat verbetert in de verwerkende nijverheid en, in nog ruimere mate, in de handel", stelden de onderzoekers van de bank vast. Grafisch Nieuws peilde de stemming in de grafische branche. Inderdaad lijkt er, voorzichtig, sprake van een relance. Er wordt weer geïnvesteerd en vooruitgekeken. Maar er duikt direct ook al een nieuw probleem op: door schaarste aan papier en karton schieten de prijzen omhoog en ontstaan ernstige leveringsproblemen.

Uit het magazine

"Dames en heren, Heidelberg staat er weer!", riep CEO Rainer Hundsdörfer van de Duitse groep uit bij het begin van het grote virtuele evenement dat vanuit de zetel in Wiesloch de wereld ingestuurd werd. "We hebben opnieuw perspectief op een duurzaam rendement en een structurele groei", verklaarde hij nog enkele dagen voor het evenement It's showtime. Dat evenement dat op 23 juni online plaatsvond, viel samen met het begin van de vakbeurs China Print (23-27 juni), en werd georganiseerd om de nieuwe druk- en afwerkmachines en -oplossingen voor te stellen. En de persenbouwer had er echt wel werk van gemaakt met een show waarin de presentatie en de dialogen tot op de seconde precies georkestreerd waren en in acht talen vertaald werden.

Uit het magazine

Van de papierproducent tot de einddistributeur, de hele bevoorradingsketen spant zich in om tot een milieubewuste aanpak te komen. De grootste Belgische distributeurs van grafisch papier onderstrepen in hun aanbod de blikvangers die een circulaire economie mogelijk maken en lichten tegelijk hun milieustrategie toe.

Uit het magazine

Ook de vijftiende editie van de vakbeurs Sign2Com pakt uit met een goed gestoffeerd seminarieprogramma. In samenwerking met de beursorganisator Kortrijk Xpo brengt M&C Magazine, het zusterblad van Grafisch Nieuws, relevante content naar het hart van de beursvloer. Doe er uw voordeel mee!

Uit het magazine

De internationale vakbeurs Labelexpo Europe 2021 in Brussels Expo was gepland van 21 tot 24 september. De Covid-19-pandemie besliste er anders over. Labelexpo Europe verschuift naar 26-29 april 2022. Ondertussen zat de labelindustrie niet stil. Grafisch Nieuws houdt de vinger aan de pols en brengt de opvallendste sectortendensen in kaart. Meer aandacht voor duurzaamheid is er maar één van.