Web weergave

Meer dan ooit heeft drukwerk vandaag toegevoegde waarde nodig om te scoren en om zich te onderscheiden van de digitale wereld. Zelfstandig werkende afwerkingsmachines worden op hun beurt onmisbaar om met minder operatoren het productietempo aan te kunnen houden.

DOSSIER AFWERKING EN VEREDELING

'Packaging design' is de kunst om de aandacht van de consument te trekken. Niet alleen in de supermarkten waar de rekken talloze producten torsen, maar ook van op afstand via een scherm. Wat speelt er tegenwoordig bij verpakkingsontwerpers? Grafisch Nieuws detecteert de tien belangrijkste internationale trends. De rangschikking steunt in grote mate op het rapport 2021-2022 van Pentawards, maar niet helemaal...

CREATIEVE VERPAKKINGEN ONTWERPEN

Fespa Global Print Expo was begin 2020 de eerste grote internationale vakbeurs die vanwege de coronapandemie werd geannuleerd. En nu is het de eerste die in 2022 de deuren zal openen. "Internet heeft de manier waarop we communiceren veranderd, maar niets kan de plaats innemen van ontmoetingen tussen mensen."

INTERNATIONALE VAKBEURS LUIDT 'PERIODE VAN HERSTEL' IN

'Offset drukken' en 'grootformaat printen' lijken vaak nog twee aparte werelden. Toch is een convergentie onvermijdelijk - al is het maar omdat opdrachtgevers dat van hun grafische leveranciers verwachten. Technisch gezien is er weinig dat offsetdrukkerijen zou beletten om de stap te wagen. En fabrikanten helpen ze daarbij graag op weg.

GRAFISCHE BEDRIJVEN VERBREDEN HUN AANBOD

Het beloofde opnieuw een interessante krachtmeting tussen 'flexo drukken' en 'digitaal printen' te worden, maar helaas werd Labelexpo Europe toch weer uitgesteld. Dat verhindert de flexomarkt niet zich verder te ontwikkelen, in te spelen op trends en nog altijd gestaag te blijven groeien.

MARKTONTWIKKELING VEREIST INNOVATIE