Web weergave

Iedere twee jaar is het Nederlandse Gorinchem even dé printcity van de Benelux, als Easyfairs er de driedaagse Sign & Print Expo organiseert. En dit jaar neemt de organisatie dat letterlijk: de beursvloer in de Evenementenhal transformeert op 14, 15 en 16 maart tot de 'stad van visuele communicatie'. Bezoekers kunnen er struinen langs de stands en bijvoorbeeld het paviljoen van 'De Drukkerij', maar ook verschillende bijeenkomsten bijwonen waaronder de eerste 'oranje' editie van BOPE.

VAKBEURS

Nog een goede twee maanden en Fespa opent de deuren, ondertussen kijkt de LFP-sector uit naar de nieuwe ontwikkelingen en technologische evoluties die de producenten zullen voorstellen. Ook al is het nog te vroeg om uitsluitsel te geven, toch geven de huidige trends aan welke toekomsttechnologieën we maar beter in het oog kunnen houden.

GROOTFORMAATPRINTERS

Interieurdecoratie is een veelbelovende markt voor digitale drukkers. In dit technologieoverzicht gaan we in op de verschillende opties die kunnen ingezet worden voor het digitaal bedrukken van behangpapier. We focussen in het bijzonder op wandbekleding van vinyl (PVC) en non-woven substraten.

INTERIEURDECORATIE

Het jaar 2022 was voor Probo wederom een groeijaar. De omzet van het Nederlandse printproductiehuis, gevestigd in het Friese Dokkum, groeide vorig jaar met twintig procent naar 73 miljoen euro. Het groeibedrijf heeft internationale ambities en maakt plannen om productie in Duitsland op te starten. "In België komt er geen productievestiging", zegt Douwe Pieter van der Galiën, commercieel manager bij Probo.

ONLINE PRINTING

De Japanse printerfabrikant Roland DG lanceerde op een Europees event voor dealers en vakpers in Barcelona zes nieuwe TrueVIS-printers. Met de AP 640 heeft Roland voor het eerst een resin-printer in het gamma.

VISUELE COMMUNICATIE