Web weergave

Heel wat mensen zien in automatisering de toekomst van de industrie. Geen wonder dus dat het thema geregeld opduikt, ook in deze kolommen. Maar waarover heeft men het dan precies? Moet elk printproductiebedrijf automatiseren? Het Gentse softwarebedrijf Four Pees begeleidt grafische bedrijven bij automatiseringsprojecten. We vroegen Tom Peire, de CEO, naar zijn visie op het onderwerp.

AUTOMATISATIE

Voor de internationale vakbeurzen FESPA Global Print Expo, European Sign Expo en Personalisation Experience 2023 in München (van 23 tot 26 mei) zijn 500 exposanten ingeschreven. Daarmee laat de beursorganisatie de pandemie achter zich en is het weer 'business as usual'. Hier alvast een vooruitblik op wat u straks kan verwachten in München.

VISUELE COMMUNICATIE

Vorige maand kondigde Canon Production Printing de lancering aan van twee nieuwe telgen in de Colorado productfamilie: de Colorado M-Series M3(W) en M5(W) systemen. M&C Magazine duikt in de technologie.

TECHNOLOGIE

In het Zwitserse Altstätten presenteerde Zünd vorige maand de nieuwe Q-Line met Board Handling System BHS180. Met deze systeemoplossing zet de familiale fabrikant van digitale snijoplossingen een belangrijke stap op het vlak van industriële pallet-naar-pallet-productie.

SNIJTECHNOLOGIE

Imapres, de start-up van de ondernemers Philippe Liébart en Nic Gheeraert, wil internationaal doorbreken met de productie van gepersonaliseerde High Pressure Laminate. De HPL-panelen worden ingezet in binnen- en buitendecoratie, bewegwijzering en andere veeleisende toepassingen.

ONDERNEMEN