Sleutelwoorden op dit ééndaagse netwerkevent zijn inspireren, connecteren en ontdekken. Intensief sparren met collega professionals? Casual converseren met gelijkgestemden? Leren van toonaangevende sprekers? Alles krijgt hier een plekje.

België staat aan de wereldtop wat betreft het inzamelen van bedrijfsmatige verpakkingen. Toch is dat voor Valipac geen reden om op de lauweren te rusten. De organisatie die de uitgebreide producentenverantwoordelijkheid voor bedrijfsmatige verpakkingen in goede banen leidt, kijkt er ook op toe dat het materiaal effectief wordt gerecycleerd. Weliswaar door gerichte controles wereldwijd.

Vorig jaar haalden 220 aangesloten Valipac ophalers 57,6 kiloton bedrijfsmatige plastic verpakkingen op. 30% gaat rechtstreeks naar verwerkers binnen Europa, maar het merendeel van het materiaal (70%) wordt verder vermarkt via traders om hoofdzakelijk geëxporteerd te worden. "Dankzij de informatie van de aangesloten ophalers en traders zien we dat 39% van het materiaal binnen Europa gerecycleerd wordt, 24% in Turkije en 37% in Aziatische landen, zoals Vietnam, Maleisië en Indonesië. Vandaag gaan we nog een stapje verder door deze partijen onder de loep te nemen", gaat Jens verder.

Eindelijk is het zover, we mogen terug onder de mensen komen. 2 jaar lang werden onze sociale contacten tot een minimum herleid en nu evolueert onze maatschappij stilletjes terug naar zijn vroegere vorm. B-CLOSE bestaat dit jaar 50 jaar en vooral de laatste jaren waren zeker niet onbewogen. Met de evolutie naar een branchestructuur, een nieuwe vestiging te Namen, een overname te Sint-Truiden en een verhuis van ons hoofdkantoor naar Mechelen hebben we redenen genoeg om samen te komen.

Milieuverantwoord materiaalgebruik staat hoog op de agenda, zowel bij de consument als bij bedrijven. Mede daarom zijn de golfkartonnen dozen FSC® gecertificeerd. Dat betekent dat het karton is gemaakt van houtpulp afkomstig uit bossen die op een goede manier worden beheerd. Overigens zijn er ook FSC® gecertificeerde dozen van gerecycled materiaal.

De Kolbus AutoBox AB 310 dozenmaker voor golfkartonnen verpakkingen, is een flexibele en volledig geautomatiseerde machine voor de productie van individuele en gestandaardiseerde FEFCO-dozen, amerikaanse dozen, telescoopdozen, trays, schuifdozen, vakverdelingen etc. De machine is standaard voorzien van geïntegreerde ril-, slit- en slotmessen waardoor stansvormen niet langer nodig zijn om een perfecte doos te produceren.

De Kolbus BLW 200 BOX LINE Wrapper is een volautomatische oplossing voor het lamineren en verlijmen van bodem/deksel dozen voor verpakking van sterke dranken, juwelen, chocolade, smartphones en andere luxe verpakkingen. Kenmerkend voor deze machine is het niet nodig zijn van specifiek vormblokken en de minimale steltijden van 10 à 15 minuten versus één tot anderhalf uur op andere gelijkaardige machines.

De Kolbus RD 115S is een nieuw kostenefficiënt alternatief op de markt voor het maken van golfkartonnen verpakkingen. Het modulair machineconcept omvat één tot acht printunits, plus een stansmodule of/en slotmodule. Dat alles in één sterk geautomatiseerde inline oplossing die garant staat voor een snelle en efficiënte productie van bedrukt karton.