Het Getra top/bottom labeling systeem kan je op veel manieren configureren met de verschillende labelers in het Getra assortiment. Dankzij de speciale opstelling met de dunne transportbanden kan je de etiketten gemakkelijk op de boven- en/of onderzijde van de verpakking aanbrengen.

Empack is terug! De grootste verpakkingsbeurs van de Benelux vindt dit jaar plaats op 8 en 9 september 2021 in Brabanthallen 's-Hertogenbosch. Het grote aantal exposanten, partners en topsprekers uit de verpakkingsindustrie maken Empack een must visit. De urgentie om de beurs te bezoeken is groter dan ooit tevoren en wordt gevoed door de vele brancheontwikkelingen van de afgelopen jaren. De inschrijving hiervoor is reeds geopend. Ben jij er ook bij?Meld je kosteloos aan

Niks is effectiever en efficiënter dan in levenden lijve je netwerk te versterken en nieuwe relaties op te bouwen. Kom persoonlijk in contact exposanten van Empack enbewonder hun innovaties. Zorg dat je niks mist tijdens je bezoek en neem alvast een kijkje op de deelnemerslijst. Bekijk de deelnemerslijst

De huidige uitdagingen in de verpakkingssector moeten nog steeds aangepakt worden. Volg inspirerende kennissessies van welbekende partijen als Albert Heijn, Heineken, McDonald's, Brightlands, FieldLab Circular Packaging en Ministerie van Infrastructuur & Waterstaat en ben op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen op verpakkingsgebied.Ontmoet de sprekers

De koffie staat klaar. Bespreek actuele trends op het gebied van de nieuwe SUP-richtlijn, voedselveiligheid en kunststof, hernieuwbare materialen en CO2 reductie met vakgenoten op het grootschalige Back-to-Business terras.Bekijk de mogelijkheden

Een banderol hoeft slechts een beperkte oppervlakte van de producten te omvatten. Vaak niet meer dan 20%. Voor sommige producten is zelfs 5% al meer dan voldoende. Daarom verbruikt u voor banderolleren minder verpakkingsmateriaal en blijft er ook minder afval over.

Het Getra top/bottom labeling systeem kan je op veel manieren configureren met de verschillende labelers in het Getra assortiment. Dankzij de speciale opstelling met de dunne transportbanden kan je de etiketten gemakkelijk op de boven- en/of onderzijde van de verpakking aanbrengen.

'Pack It Better' voor meer ecodesignOver duurzaamheid is intussen zoveel gepubliceerd dat zelfs experten nog moeilijk het bos doorheen de bomen zien. Deze situatie is allesbehalve ideaal om bedrijven tot ecodesign aan te zetten. Daarom namen Valipac en Fost Plus het initiatief om alle relevante informatie op één plaats te verenigen. Het resultaat mag er wezen, want Pack It Better is een bijzonder gebruiksvriendelijk kennisplatform dat elke stakeholder de weg naar duurzame verpakkingen wijst.De verpakkingsmarkt wordt al enkele jaren overspoeld door een tsunami van informatie over duurzaamheid. "Voor bedrijven is het bijna onmogelijk geworden om de snel evoluerende wetgeving te volgen", vertelt Francis Huysman, managing director van Valipac. "Laat staan dat ze zich een beeld kunnen vormen van alle onderzoeken over en de ontwikkeling van nieuwe materialen en technologieën. Het grootste probleem is de fragmentatie van het informatielandschap. Hierdoor raken geïnteresseerden in ecodesign wel vaker de weg kwijt of ze missen het totaalplaatje. Als organisaties die streven naar een optimale inzameling en recyclage van verpakkingsafval voelden we ons geroepen om een oplossing voor dit probleem te vinden."

De laatste stap voor perfecte bundels; puntgaaf, dus zonder beschadiging van hoeken of randen.Tijdens de Virtual Drupa geeft Bandall de Webinar "Finished?, Not without Bandall! CEO Bram van Roosmalen legt aan de hand van diverse voorbeelden uit wat de kracht is van banderolleren in de post press finishing industrie. Ontdek hoe u met Bandall bundelmachines - stand alone en volautomatisch - schadevrij bundelt én verpakkingsmateriaal bespaart.

In-mould labels (IML) zijn flinterdun en kwetsbaar en vragen om een specialistische bundelmethode. Die kwetsbaarheid geldt zeker ook voor kartonnage. Denk aan plano doosjes voor de Health & Beauty industrie; vaak voorzien van laklaminaten of zilverdruk. Tijdens de webinar zoomt Bandall in op diverse ingenieuze bundeltechnieken, zoals de Bandall TRB met 'Kissing Conveyor'. waarbij de aanvoerconveyor door de banderolleerboog heen beweegt, 'to kiss' de uitvoerconveyor, met grote voordelen voor een steady en perfect bundelresultaat.

In deze webinar vertellen wij over het belang van de laatste stap van uw productielijn, het banderolleren. Op dat moment zijn alle productiekosten al geïnvesteerd in energie, tijd en materiaal. Die mogen niet verloren gaan. Zie hoe u met onze machines uw producten schadevrij bundelt en banderolleert (corner protection). U kunt tijdens de webinar vragen stellen via chat.

Brussel, 14 maart 2021 - Hyster Europe heeft drie nieuwe platformpallettruckmodellen op de markt gebracht. De modellen zijn voorbereid om ook met lithium-ion batterijen te kunnen werken, ideaal voor het maximaliseren van de productiviteit in intensieve industriële toepassingen. De nieuwe platformpallettrucks zijn verkrijgbaar bij B-CLOSE, de exclusieve verdeler van Hyster®-trucks op de Belgische markt.