Het Getra top/bottom labeling systeem kan je op veel manieren configureren met de verschillende labelers in het Getra assortiment. Dankzij de speciale opstelling met de dunne transportbanden kan je de etiketten gemakkelijk op de boven- en/of onderzijde van de verpakking aanbrengen.

'Pack It Better' voor meer ecodesignOver duurzaamheid is intussen zoveel gepubliceerd dat zelfs experten nog moeilijk het bos doorheen de bomen zien. Deze situatie is allesbehalve ideaal om bedrijven tot ecodesign aan te zetten. Daarom namen Valipac en Fost Plus het initiatief om alle relevante informatie op één plaats te verenigen. Het resultaat mag er wezen, want Pack It Better is een bijzonder gebruiksvriendelijk kennisplatform dat elke stakeholder de weg naar duurzame verpakkingen wijst.De verpakkingsmarkt wordt al enkele jaren overspoeld door een tsunami van informatie over duurzaamheid. "Voor bedrijven is het bijna onmogelijk geworden om de snel evoluerende wetgeving te volgen", vertelt Francis Huysman, managing director van Valipac. "Laat staan dat ze zich een beeld kunnen vormen van alle onderzoeken over en de ontwikkeling van nieuwe materialen en technologieën. Het grootste probleem is de fragmentatie van het informatielandschap. Hierdoor raken geïnteresseerden in ecodesign wel vaker de weg kwijt of ze missen het totaalplaatje. Als organisaties die streven naar een optimale inzameling en recyclage van verpakkingsafval voelden we ons geroepen om een oplossing voor dit probleem te vinden."

De laatste stap voor perfecte bundels; puntgaaf, dus zonder beschadiging van hoeken of randen.Tijdens de Virtual Drupa geeft Bandall de Webinar "Finished?, Not without Bandall! CEO Bram van Roosmalen legt aan de hand van diverse voorbeelden uit wat de kracht is van banderolleren in de post press finishing industrie. Ontdek hoe u met Bandall bundelmachines - stand alone en volautomatisch - schadevrij bundelt én verpakkingsmateriaal bespaart.

In-mould labels (IML) zijn flinterdun en kwetsbaar en vragen om een specialistische bundelmethode. Die kwetsbaarheid geldt zeker ook voor kartonnage. Denk aan plano doosjes voor de Health & Beauty industrie; vaak voorzien van laklaminaten of zilverdruk. Tijdens de webinar zoomt Bandall in op diverse ingenieuze bundeltechnieken, zoals de Bandall TRB met 'Kissing Conveyor'. waarbij de aanvoerconveyor door de banderolleerboog heen beweegt, 'to kiss' de uitvoerconveyor, met grote voordelen voor een steady en perfect bundelresultaat.

In deze webinar vertellen wij over het belang van de laatste stap van uw productielijn, het banderolleren. Op dat moment zijn alle productiekosten al geïnvesteerd in energie, tijd en materiaal. Die mogen niet verloren gaan. Zie hoe u met onze machines uw producten schadevrij bundelt en banderolleert (corner protection). U kunt tijdens de webinar vragen stellen via chat.

Brussel, 14 maart 2021 - Hyster Europe heeft drie nieuwe platformpallettruckmodellen op de markt gebracht. De modellen zijn voorbereid om ook met lithium-ion batterijen te kunnen werken, ideaal voor het maximaliseren van de productiviteit in intensieve industriële toepassingen. De nieuwe platformpallettrucks zijn verkrijgbaar bij B-CLOSE, de exclusieve verdeler van Hyster®-trucks op de Belgische markt.

Het Getra top/bottom labeling systeem kan je op veel manieren configureren met de verschillende labelers in het Getra assortiment. Dankzij de speciale opstelling met de dunne transportbanden kan je de etiketten gemakkelijk op de boven- en/of onderzijde van de verpakking aanbrengen.

In deze webinar leer je hoe je verpakkingen ontwerpt die klaar zijn voor de circulaire economie, delen we inzichten uit onafhankelijk consumentenonderzoek, laten we 'best practice' voorbeelden zien uit de praktijk en kun je vragen stellen aan experts en designers van duurzame verpakkingen.