De Europese Raad, de Commissie en het Parlement bereikten eind vorig jaar een akkoord over de uitvoer van kunststof afval buiten de E.U. In de eerste helft van volgend jaar zal de herziene 'Waste Shipment Regulation' in werking treden en kort nadien zal de uitvoer van kunststof afval naar niet OESO-landen verboden worden.

In het Kennistheater van Empack vind je onze kennispartners over actuele onderwerpen zoals o.a. nieuwste wet- en regelgeving (PPWR, SUP en tariefdifferentiatie), bio plastics & future proof plastics, brand cases en nog meer! De experts van KIDV, Green Serendipity, Brightlands, NRK Verpakkingen, HAS Green Academy en KU Leuven nemen jou mee, zodat jij toekomstbestendig in kan spelen op de hedendaagse en verwachte verpakkingsuitdagingen.

Op de beursvloer vind je dit jaar een extra theater: het Pitch-Pack-Plein waar verder ingehaakt wordt op verduurzaming door automatisering, circulariteit in producten, én consumentenverpakkingen. Op dinsdag 9 april staat het onderwerp Automation4Packaging centraal, op woensdag 10 april wordt de tweede editie van Pitch Your Circular Product gehouden en op donderdag 11 april vind je hier de innovators op het gebied van consumentenverpakkingen en design. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar om een pitch te geven op Pitch Your Circular Product. Ben jij een voorloper op het gebied van circulair en/of duurzaam verpakken? Schrijf je nu nog in voor een deelname aan Pitch Your Circular Product (deadline 28 maart):

Waar circulariteit en duurzaamheid inmiddels een grote rol speelt in ons dagelijkse leven, zet Empack onder het motto Empack Going Green zelf ook de nodige stappen in het aanbod tijdens de beurs. Zo introduceert Empack een nieuwe area De Showroom waar de machines uit de verpakkingsindustrie een tweede kans krijgen. Misschien vind jij hier de tweedehands of refurbished machine die jij net nodig hebt voor je productielijn! Naast De Showroom richt Empack zich op de automatiseren en verduurzaming in het productieproces met Automation4Packaging. Deze deelnemers vind je terug op de beursvloer die jou meer kunnen vertellen over het optimaal automatiseren van jouw verpakkingslijn(en). Benieuwd naar alle deelnemers?

Na de succesvolle combinatie van Empack met Packaging Innovations tijdens de afgelopen editie in Den Bosch, zijn dit jaar weer aantal van de innovatieve verpakkingsontwikkelaars en designers aanwezig in de Consumentenverpakkingsstraat. Bij o.a. Now New Next, Keizer International, DiDutch, L'atarimae, Vouwkarton Platform, Chemistry NL en Green Serendipity vind je de inspiratie in de verpakking van de toekomst en de mogelijkheden van nu. Daarnaast vind je deze editie de specialisten op het gebied van verpakkingstechnologieën en -processen op het Co-packers Paviljoen. Spar hier over inkoop van materialen, kwaliteitsborging en een snellere doorlooptijd om jouw verpakkingslijn te optimaliseren.Bekijk hier alle areas

Maak van 2024 uw meest succesvolle jaar tot nu toe! ? Groot nieuws want dit jaar presenteren we twee Empack edities: Empack Namur op 30 mei in Namur Expo en Empack Gent op 17 & 18 september in Flanders Expo.

Ervaar de diversiteit van de Belgische verpakkingsindustrie met Empack Namur en Empack Gent. Elk event biedt een platform met zijn eigen karakteristieken. Reserveer vandaag noguw stand en maak deel uit van het succes. Laat deze mogelijkheid niet aan u voorbijgaan om uw aanwezigheid in de verpakkingsindustrie te versterken.

Empack Namur, het eendaagse netwerkevent voor de Franstalige verpakkingsindustrie in België, biedt u een platform om uw voetafdruk in Wallonië te vergroten. Met meer dan 70 exposantenen 750 professionals op één dag, is dit dé plek om te netwerken en zaken te doen in een regio bekend om zijn innovatie.

Dankzij de co-locatie met Transport & Logistics en Logistic & Industrial Build is Empack Gent de uitgelezen kans om uw netwerk uit te breiden naar de logistieke sector en professionals uit de volledige supply chain te ontmoeten. Met speciale zones gericht op e-commerce en het Service Pack Pavilion, bieden we een platform voor elke niche. Verwacht u aan meer dan 250 exposanten en 6.000 professionals in Flanders Expo.

Empack Namur en Gent bieden toegang tot specifieke segmenten binnen de Belgische markt, met een focus op directe interactie en het versterken van zakelijke relaties. Neem nu de stap om uw bedrijf te laten groeien en uw positie in de verpakkingsindustrie te bekrachtigen. Bekijk de grondplannen (Namur | Gent) en vraag een gepersonaliseerde offerte voor uw voorkeursstand.

TIL UW GEPERSONALISEERD DRUKWERK NAAR EEN HOGER NIVEAULaat u meeslepen in een ontdekkingsreis door de wereld van gepersonaliseerd drukwerk tijdens de Personalisation Experience 2024 die plaatsvindt van 19 t/m 22 maart 2024 in Amsterdam.Neem deel aan ons eendaagse congres met bekende sprekers zoals Richard Askam, die praktische ervaring opdeed in baanbrekende campagnes zoals 'Share a Coke'. Trevor Gordon, bekend door zijn werk voor wereldmerken als Diageo, Vodafone en Selfridges. Serena Bonomi, een pionier op gebied van innovatie voor de circulaire economie en strategieën voor grootschalige personalisatie, met uitgebreide ervaring opgedaan bij BMW.Boek nu uw plaats voor het WAAROM, het HOE en de TECHNOLOGIEËN die personalisatie mogelijk maken.Voer bij uw registratie voor de show en het congres de promotiecode PEXB405 in.

Het zelfklevende GLOW IN THE DARK LABEL is magisch en spreekt tot de verbeeldingHet is een leuke insteek voor een wedstrijd of Call to Action.Overdag laadt de fosforescerende inkt zich op om alleen in de duisternis tijdelijk op te lichten.Meer weten hierover... Neem gerust contact op.

In-mould labels (IML) zijn flinterdun en kwetsbaar en vragen om een specialistische bundelmethode. Die kwetsbaarheid geldt zeker ook voor kartonnage. Denk aan plano doosjes voor de Health & Beauty industrie; vaak voorzien van laklaminaten of zilverdruk. Tijdens de webinar zoomt Bandall in op diverse ingenieuze bundeltechnieken, zoals de Bandall TRB met 'Kissing Conveyor'. waarbij de aanvoerconveyor door de banderolleerboog heen beweegt, 'to kiss' de uitvoerconveyor, met grote voordelen voor een steady en perfect bundelresultaat.