De verpakkingsindustrie staat niet stil. Combineer je beursbezoek aan Empack met een bezoek bij Packaging Innovations en ga op zoek naar de ideale verpakking en bezoek onze experts op het gebied van verpakkings -design, -technologieën en -oplossingen. Inspiratie nodig? Ontdek meer tijdens de (inter)nationale conferenties, workshops en exposities.Plan jouw bezoek

Om je als verpakkingsprofessional mee te nemen in oplossingen van vandaag én morgen zijn er twee verrassende kickstarts gepland op 5 & 6 april 2023 voor zowel bezoekers van Empack als Packaging Innovations. Volg jij de kickstart over de inzet van kunststof en karton in verpakkingen? Of schuif jij aan bij de tweede kickstart over wie systeem veranderingen in verpakkingen leidt? Wordt het re-use, refuse, recycle of rethink?

Al bij binnenkomst staan verpakkingsinnovaties van winnaars van De Gouden Noot in de schijnwerpers. Het NVC Nederlands Verpakkingscentrum, organisator van de wedstrijd, zal baanbrekende innovaties feestelijk in de schijnwerpers zetten op Empack. Zo vind je op beide beursdagen duurzame, effectieve en innovatieve verpakkingen van de finalisten van de Gouden Noot.

Als de wereldwijde verpakkingsindustrie in Düsseldorf bijeenkomt, als innovaties over de hele waardeketen worden gepresenteerd en belangrijke trends worden besproken, weet je dat het interpack is. De nadruk ligt op verpakkingsmaterialen, verpakkingsmachines en bijbehorende procestechnologie voor de sectoren voeding, dranken, suikerwaren, bakkerij, farmacie, cosmetica en industriegoederen. interpack is een wereldwijde pionier voor toekomstige industriële thema's van duurzaamheid tot digitalisering: wat morgen werkelijkheid wordt, wordt hier vandaag gepresenteerd. Dit is wat interpack uniek maakt. Benieuwd naar de exposanten en hun producten?

Bestel nu eenvoudig (en goedkoper dan ter plaatse) uw eTickets in de online voorverkoop op www.interpack.com. Op de website vindt u bovendien uitgebreide informatie over de diverse thema's alsook de exposantenlijst met bijbehorende producten. Via de interpack-app met interactieve plattegronden kunt u uw beursbezoek optimaal voorbereiden. De app is gratis te downloaden met als zoekterm interpack. Koop uw eTicket:https://shop.messe-duesseldorf.de/cgi-bin/bms_visit/lib/pub/tt.cgi/Buy_eTickets_Catalogues.html?oid=30444〈=2#/

De exposanten van 'components,' de parallel lopende beurs voor toeleveranciers, bevinden zich in hal 18. Informatie over de deelnemers is te vinden op www. packaging-components.com. Volgende thema's komen aan bod: Drive Technology, Industrial Image Processing, Sensors, Material Handling Technology, Industrial Software & Communication, Components, Control Technology.

Op 30 november 2022 diende de Europese Commissie een voorstel in om de Packaging & Packaging Waste Directive (PPWD) te herzien. Algemeen wordt verwacht dat circulariteit en hergebruik vanaf 2030 de kernwoorden bij uitstek worden. En dit niet enkel voor kunststoffen, maar voor alle materialen die als verpakking of vulmiddel worden gebruikt.

Stapels wasgoed en platgoed, keurig en strak gebundeld, afleveren bij hotels, wellnesscentra of zorginstellingen. Met een bundelmachine van Bandall maakt u met gemak zulke stapels wasgoed. Bij elkaar gehouden door slechts een smalle banderol van papier of folie. Dus met een minimum aan verpakkingsmateriaal.

Geef uw klanten een bijzondere en fijne uitpakervaring! Antalis heeft een unieke verpakkingsoplossing in haar assortiment: GeamiWrap 'n Go. Deze gepatenteerde converter zorgt dat het papier in een handomdraai uitzet tot een 3D-honingraatstructuur om zo niet alleen een duurzame uitstraling maar ook de beste bescherming voor uw product te bieden. Het is ook mogelijk het gestanste kraftpapier met een zachte papieren tussenlaag te combineren.

Tijdens de deliberaties die plaatsvonden op 27 oktober l.l, heeft de jury van het Comité Pack Expert een grote winnaar per categorie aangeduid.Ontdek ze zonder verder af te wachten en kom op de afspraak dinsdag 22 november, vanaf 11u15 op de vakbeurs voor de prijsuitreiking !Kom ze ontmoeten op hun respectievelijke standen en op de ruimte ALL4PACK Innovations.Ontdek de winnaars in detail hier

Het zijn moeilijke tijden voor drukkerijen en afwerkbedrijven. De bevoorradingslijnen staan onder druk en ervaren operators vertrekken zonder dat ze vervangen kunnen worden. Bovendien blijven de prijzen almaar stijgen. Daarom is de kostprijs van het kleinste stukje afval dat in uw vuilnisbak belandt, hoger dan ooit. Een grotere efficiëntie, een hoger rendement en een terugdringen van de inschiet: dat zijn onderwerpen die ons vandaag meer dan ooit aanbelangen.We hebben een witboek samengesteld om u oplossingen voor te stellen waarmee u de uitdagingen waarmee u vandaag te kampen krijgt, het hoofd kunt bieden.>> Download het witboek

Op zoek naar een oplossing om kleine producten eenvoudig te versturen én de verzendkosten laag te houden? Dat kan met de standaard brievenbusdoosjes die nu leverbaar uit voorraad zijn bij Antalis.