Web weergave

In 2018 blies de groep All Printing Services 30 kaarsjes uit en kon ze zichzelf gelukwensen met een uitstekende gezondheid. De groep die in België 14 vestigingen onder 5 merknamen exploiteert, dankt haar stevige positie op de markt aan haar externe groei. En aan de strategie van oprichter Angelo Portolani die zich altijd heeft laten leiden door ideeën die hun tijd vooruit waren.

30 JAAR GROEI

Hoe ver heeft de Europese papierindustrie haar doelstellingen op milieugebied gerealiseerd? En hoe kunnen gebruikers voor hun communicatie duurzaam papier kiezen?

VERANTWOORD BEHEER VAN GRONDSTOFFEN

Eind vorig jaar ging de Europese Raad akkoord met drastische maatregelen die de vervuiling van het milieu door plastic tegen moeten gaan. Het verbod per 2021 op bijvoorbeeld plastic rietjes, roerstaafjes en wattenstaafjes past in de duurzaamheidstrend die al jaren in opkomst is. Die trend gaat nu versterkt effect hebben op hoe bedrijven verantwoording nemen voor de producten die ze vervaardigen. Grafisch Nieuws onderzoekt in een serie artikelen de uitdagingen - en de kansen - voor de grafische industrie.

SERIE: DUURZAAM ONDERNEMEN

Helpen ...hoe zeker is dat? Het gaat toch eerder om technische dan over esthetische producties? Onterecht, want signmakers en bij uitbreiding grafimediabedrijven kunnen op RapidPro hun inspiratie met ideeën voeden en hun kennis verbreden in workshops en seminaries.

DE 9E RAPIDPRO-BEURS: 13-14 MAART 2019 IN VELDHOVEN

Blokkeer 14 tot en met 17 mei in uw agenda. Het is weer vier dagen Fespa-feest. Fespa is de hoogmis van het digitaal (grootformaat) printen. Het thema van de beurs is "An explosion of possibilities". Daarmee worden zowel de verschillende technieken als bestaande en nieuwe toepassingen bedoeld. En die nieuwe toepassingen bieden printproductiebedrijven wel degelijk perspectieven om groei te realiseren.

BEIERSE HOOFDSTAD MAAKT ZICH OP VOOR DE FESPA GLOBAL PRINT EXPO

AIPIA's internationale belangenvereniging stelt zich tot doel om de supplychainkosten te verlagen, het voedselafval te verminderen en de winstgevendheid van haar leden te verhogen door het gebruik van hi-tech toepassingen in verpakkingen.

AIPIA WORLD CONGRESS IN AMSTERDAM

De gedrukte elektronica is een technologie in volle ontwikkeling met toepassingen in uiteenlopende industriële sectoren, zoals de autobouw, de gezondheidszorg of nog in intelligente gebouwen. Maar wat zijn de mogelijkheden van die techniek voor de sector van de gedrukte media?

ELEKTRONICA EN DRUKWER