Grafisch Nieuws

Web weergave

Minder energie en grondstoffen verbruiken, minder afval produceren, snellere productie, kosten verminderen... Het logische gevolg van al die dictaten is dat automatisering snel in de grafische sector doorgedrongen is. Op het vlak van de prepress komt dat tot uiting in de automatiseringssoftware en robotica. Bovendien zijn de prepress-systemen nu milieu- en gebruiksvriendelijker en zuiniger.

TECHNOLOGIE

Bijna alle productiesectoren kenden in 2021 een duidelijke heropleving. Voor de grafische sector was dat niet het geval. Tony Coenjaerts, analist bij Trends Business Information, fileert de beschikbare cijfers en gepubliceerde jaarrekeningen en duidt de belangrijkste tendensen op basis van de meest recente gegevens bij de Nationale Bank.

ANALYSE

'L'Affiche Belge' is een jong bedrijf dat posters, postkaarten en toeristische kalenders - uitsluitend met Belgische onderwerpen - op de markt brengt en dat door twee grafici, François Lambrechts en Antoine Walraevens, opgericht is. Drie jaar na de start van 'L'Affiche Belge' zit de planning van het bedrijf voor 2023 al mooi vol.

E-COMMERCE

Zuber Rieder, Guarro Casas, Mohawk, Tageos, Divipa, Ritrama... Via overnames en strategische partnerships versterkt Fedrigoni zijn internationale leiderspositie in het luxesegment. Sinds 2018 heeft de papierproducent dertien overnames afgerond, waarvan acht in één jaar tijd. Een internationaal platform creëren om zijn leiderspositie op het vlak van hoogwaardige verpakkingen en etiketten te versterken: dat is de strategie van de Italiaanse groep.

PAPIER