Web weergave

De internationale FESPA-beurs in Messe München kreeg in mei bijna 15.000 unieke bezoekers over de vloer. Bij de meer dan 500 exposanten was er veel aandacht voor automatisering, robots en duurzaamheid. M&C Magazine blikt terug met een overzicht van de belangrijkste nieuwigheden die op de vakbeurs werden gepresenteerd.

VAKBEURS

Tijdens de uitreiking van de FESPA Awards 2023 in München vielen twee Belgische bedrijven in de prijzen. X-Treme uit Zaventem won goud in de categorie 'Printeriors' en Backstage Service uit Beauvechain scoorde zilver in de categorie 'Glass, ceramic, metal and wood products'.

FESPA AWARDS

De zestiende editie van de vakbeurs Sign2Com vindt plaats van 8 tot 10 oktober 2023 in Kortrijk Xpo. Het seminarieprogramma, samengesteld door de redactie van M&C Magazine, focust op actuele thema's zoals innovatie, duurzaamheid en automatisering in de print- en signsector.

PRINT en SIGN

De volgende afspraak voor de print- en signsector vindt plaats op 8, 9 en 10 oktober 2023 in Kortrijk Xpo. De vakbeurs Sign2Com staat dit jaar in het teken van de toekomst van de signage en visuele communicatie. Beursorganisator Peter Vanbrackel verwacht zo'n honderd exposanten in Kortrijk en rekent op een stevige publieksopkomst. Een vooruitblik.

PRINT en SIGN

Voor de tweede keer op rij wint Anthony De Jong van All Wrap Solutions de World Wrap Masters Belgium, een organisatie van FESPA Belgium. De Jong won in een spannende finale op het Circuit Zolder van Christophe Ost (XL Reklame) en Artur Chernestkyy (Twrapz).

CAR WRAPPING

Nadat het Mechelse bedrijf XL Reklame vorig jaar een rustige periode kende in zijn car wrapping-activiteiten kan het nu weer een stevig gevuld orderboekje voorleggen. En hoewel de auto's in het atelier van XL Reklame weer staan te dringen, denkt zaakvoerder Dirk Teughels ondertussen toch ook na over de toekomst van zijn bedrijf. Terwijl dertig jaar geleden het bedrukken van T-shirts nog de kernactiviteit was, staan nu car wrapping en buiten- en binnenreclame centraal. Maar is dat morgen nog het geval? Het bekleden van meubilair biedt nieuwe, veelbelovende perspectieven.

BUSINESS

Eind juni organiseerde HP een online conferentie over duurzame ontwikkeling met als gast de Engelse consultant Steve Lister, een expert die internationale merken en winkelketens adviseert. Hij gaf uitleg bij de trends en de prioriteiten in die sector. Vervolgens schoof hij zes gouden regels naar voren om als grootformaatdrukker uw impact op het milieu te verminderen en om met een ecologisch verantwoord aanbod een groter marktaandeel te veroveren.

DUURZAME ONTWIKKELING

Een in 2035 volledig circulaire print- en reclame-industrie: dat is de ambitie van Probo met zijn concept Sign Again. Meer nog dan een paneel uit gerecycleerd PVC dat als afval opgehaald werd, wil Probo van Sign Again een beweging maken die wereldwijd een invloed op de sector heeft. Nu die gebrevetteerde oplossing operationeel is, roept Probo de printprofessionals op om zich bij die beweging aan te sluiten.

DUURZAME ONTWIKKELING

De wallPen-muurprinter kan elk type van muur en elk verticaal oppervlak bedrukken, ook oppervlakken met grote oneffenheden. Het Duitse bedrijf, dat in 2015 opgericht werd, heeft zijn eigen technologie ontwikkeld om muren te bedrukken en biedt daarmee een alternatief voor de verticale printers uit China op de Europese markt. Vorig jaar kende het bedrijf de sterkste groei uit zijn geschiedenis en verkocht het wereldwijd honderd machines.

TECHNOLOGIE