M en C

cover M en C

Lees nr. 03 | 29 september 2022

Web weergave

Duurzame ontwikkeling wordt almaar belangrijker voor de bedrijfswereld en de sector van de visuele communicatie ontsnapt daar niet aan. Hoe word je als printproductiebedrijf echt duurzaam zonder in greenwashing te vervallen? Schmitz Digital Printing en Publi FDM delen hun visie als productiebedrijven, de leveranciers van de sector reiken op hun beurt oplossingen aan.

INNOVATIE

Aan het begin van de zomer verzamelde Fespa Belgium de viscom-community in Kinepolis Brugge voor het eerste congres van de vereniging. Ongeveer 170 mensen waren ingeschreven voor het boeiende evenement dat in het teken stond van 'Print to the Future'. M&C Magazine was present en brengt verslag uit.

VISCOM

In deze turbulente tijden is het voor bedrijven cruciaal om over sterke financiële fundamenten te beschikken. In samenwerking met Trends Business Information lichten we de print en sign productiebedrijven in België door. 74 procent van de onderzochte bedrijven mag zich financieel gezond noemen.

ONDERNEMEN

De internationale vakbeurs voor de print- en signsector verzamelde dit voorjaar zo'n 370 exposanten in acht hallen. In totaal trokken bijna 16.000 bezoekers naar de vakbeurs. Er waren geen grote technologische revoluties te zien op de beurs in Berlijn, al pakten verschillende standhouders wel uit met Europese premières.

PRINT en SIGN

Manager worden is de ambitie van heel wat professionals. Maar een team leiden is niet zo vanzelfsprekend. Nieuwe taken komen op je af en je krijgt een grotere verantwoordelijkheid. Dat wil ook zeggen dat je bepaalde zaken zal moeten loslaten en delegeren. Maar hoe begin je daaraan? Els Van Der Veken, director bij rekruteringskantoor Robert Walters, legt uit hoe je als nieuwe manager de kunst van het delegeren onder de knie kan krijgen.

MANAGEMENT