Grafisch Nieuws

Web weergave

De Europese papierproducenten trekken zich geleidelijk aan terug uit de markt voor grafisch papier - daar kampte men met overcapaciteit - en investeren liever in papier voor golfkarton, momenteel een sterke groeimarkt. De grafische sector moet zich op zijn beurt aan de nieuwe marktsituatie aanpassen: de beschikbaarheid van papier staat onder druk, de prijzen stijgen, de concurrentie om aan grondstoffen te geraken is hard... Zal er voldoende papier beschikbaar zijn tot het einde van het jaar? Een momentopname van een industrie in volle verandering.

PAPIERMARKT

De vierde editie van het Benelux Online Print Event #BOPE22 verzamelde in juni 140 deelnemers en elf sprekers uit binnen- en buitenland in de Antwerpse Zoo. De rode draad doorheen de verschillende sessies was het hand in hand gaan van Web2Print met een hoge graad van automatisatie, en dat kan ook bij KMO's.

WEB-TO-PRINT

De Duitse onlinedrukkerij Saxoprint in Dresden investeert in de volautomatische 'Plate to Unit'-drukplaatlogistiek van Heidelberg. Het systeem werd gedurende zes maanden getest op een bestaande pers. Een tweede installatie wordt momenteel in gebruik genomen op een gloednieuwe Speedmaster XL 106-8-P.

AUTOMATISATIE

Een opbeurend beeld van de buitenlandse handel door de Belgische grafische industrie kan sectorfederatie Febelgra niet schetsen. Toch is er ook goed nieuws: de uitvoer van de Belgische drukkerijen stijgt opnieuw na tien jaar achteruitgang. En als het nu toch, ondanks alles, het goede moment zou zijn om weer aan de export te werken? Waar liggen de kansen? Wat zijn de troeven en handicaps van België op het vlak van de uitvoer?

EXPORT

Met recht en rede spenderen heel wat aanbieders van digitale druksystemen vandaag ruime aandacht aan de verpakkingsmarkt. Grafisch Nieuws duikt in de beschikbare technologie voor het bedrukken van flexibele verpakkingsmaterialen en schetst de verschillende opties voor deze groeimarkt.

VERPAKKINGEN

Manager worden is de ambitie van heel wat professionals. Maar een team leiden is niet zo vanzelfsprekend. Nieuwe taken komen op je af en je krijgt een grotere verantwoordelijkheid. Dat wil ook zeggen dat je bepaalde zaken zal moeten loslaten en delegeren. Maar hoe begin je daaraan? Els Van Der Veken, director bij rekruteringskantoor Robert Walters, legt uit hoe je als nieuwe manager de kunst van het delegeren onder de knie kan krijgen.

MANAGEMENT