Ordercalculator knelpuntberoep!

De calculator in een drukkerij moet niet alleen over een degelijke grafische kennis beschikken. Hij/zij moet evengoed alle benodigde stappen in het productieproces kennen. Dat is nu net waar het schoentje knelt bij veel drukkerijen. Goede ordercalculators zijn dun gezaaid en moeilijk te vinden. Hiervoor werd de 'Calculatie-Wizard' ontwikkeld.

MultiPress voert strakke administratie bij XL Reklame

Het is niet gemakkelijk om nog op te vallen in een verzadigde markt, vol opzichtige kleuren, verblindend licht en oorverdovende kreten. XL Reklame doet nochtans juist dat. Enkele voorbeelden? Tijdens het wielerseizoen, wie denkt u dat de car wrapping doet voor de in het oog springende paarse volgwagens van Proximus? XL Reklame. Of de '24/7 bpack'-pakketautomaten van Bpost? XL Reklame. Om verdere groei en alsmaar kleiner wordende winstmarges veilig te stellen ging het bedrijf op zoek naar stabiliteit voor de backoffice. Daarvoor ging het te rade bij sectorgenoten als Visix, Dacar, Van Eylen en Dael Printing. Voorgenoemde bedrijven hebben namelijk al jarenlang positieve ervaringen met MultiPress.

Hoe maak je large-formatcalculaties dubbel zo snel?

Hecht Printing Solutions uit Braine-l'Alleud levert zowel offset, digitaal als ronduit fenomenaal large-formatdrukwerk. In combinatie met oogverblindend topdesign. Allemaal onder één dak, waardoor de klanten - denk hierbij aan Proximus, Coca-Cola, Carrefour, Telenet, ... - telkens weer het juiste effect realiseren. Administratief was Cerm al 15 jaar lang de vaste partner van Hecht. Maar correcte large-formatcalculaties vereisen dat specifieke m²-prijzen opgesplitst worden volgens druktechnische parameters (steltijd, printtijd, inkt en materiaal). En daar was de business software niet voor ontwikkeld. Zo kwam dan ook MultiPress steeds meer in zicht.

Just print your imagination! Doe mee aan de Antalis Interior Design Award

Neem nu deel met de door u gemaakte projecten aan de internationale wedstrijd in interieurinrichting, de Antalis Interior Design Award 2019, en win één van de 9 awards. Deze nieuwe editie is een unieke kans voor drukkers, ontwerpers en studenten om hun projecten te laten zien aan een gerenommeerde, internationale jury uit de designwereld: HP, Accor hotels, FESPA, IWG, Peclers en Saquez. De winnaars kunnen rekenen op heel wat internationale media aandacht in 10 Europese landen.Alvast inspiratie opdoen en de ingezonden projecten bekijken? Dat kan in The Gallery 2019.

"Een Agfa-printer biedt het meeste waar voor je geld"

Publi-FDM (Sint-Lievens-Houtem, België) is gespecialiseerd in grootformaatdruk van allerlei soorten reclames. Het bedrijf drukt spandoeken, werfdoeken, vlaggen, panelen, stickers, noem maar op. Om zijn printcapaciteit te verhogen investeerde het bedrijf in een Jeti Tauro H2500 LED en een Anapurna RTR3200i LED van Agfa. Niet alleen de productiviteit stelt tevreden, ook de flexibiliteit, het lage inktverbruik, de korte opstarttijden en de slimme workflowsoftware. "Wie een grootformaatprinter zoekt, moet zeker het Agfa-aanbod bekijken", aldus zaakvoerder Franky De Meyer.