Web weergave

Na zes jaar staat van 4 tot en met 10 mei weer de grootste verpakkingsbeurs ter wereld op programma: Interpack. 2.700 standhouders zullen na de door Covid-19 gedwongen pauze weer hun beste beentje voorzetten. Topthema's zijn circulaire economie, grondstoffenbeheer, digitalisering en productveiligheid.

INTERPACK

Een groot deel van de wereldwijd geproduceerde goederen wordt geëxporteerd. Al deze goederen leggen vaak lange afstanden af en moeten veilig worden verpakt voor hun reis. Daarom liggen de eisen voor industriële verpakkingen voor land, lucht en zee hoog. De verpakkingsindustrie speelt voortdurend in met nieuwe oplossingen die transport nog veiliger, traceerbaarder en kostenefficiënter maken.

INDUSTRIËLE VERPAKKINGEN

De Duitse fabrikant van verpakkingsmachines Gerhard Schubert pakt flink uit op Interpack. Dat varieert van een nieuw types cobots voor de snelle aanvoer van verschillende onderdelen van een verpakking op een lijn tot een uiterst compacte afvulmachine voor cosmetische producten. Maar Schubert komt ook met een volledig nieuw, efficiënt en grondstofbesparend toevoersysteem voor planovellen karton. Plus een conceptmodel van een nieuwe generatie machines in combinatie met een geheel nieuw type transportsysteem.

INTERPACK 2023

Presa bestaat dit jaar veertig jaar en het gaat de verdeler uit Overijse voor de wind. De leverancier van verpakkings-, coderings-, etiketteer- en controle-inspectiesystemen kan bogen op meer dan 11.500 geïnstalleerde machines in de BeLux en tientallen nieuwe klanten per jaar. Dit resulteert in een jaarlijkse groei van 10 tot 15 procent.

JUBILEREND PRESA

36.334 lachende bezoekers uit 150 landen, 3.387 tevreden exposanten uit 42 landen, tientallen masterclasses en animaties naar keuze. Alleen maar wijn en gedistilleerde dranken kunnen tot zo'n enthousiasme leiden. De vierde editie van 'Wine Paris - Vinexpo Paris' mag ongetwijfeld een succes genoemd worden.

VINEXPO

Caroline Van der Perre van RAFF Plastics uit Houthulst mocht onlangs de 'Womed Award' in ontvangst nemen. Met haar bedrijf maakt ze van plastic afval nieuwe grondstoffen voor meerdere industrieën, waaronder ook fabrikanten van kunststof emmers, paletten en plooiboxen. In april wil de ondernemende dame echter nog een extra activiteit opstarten: het verwerken van gebruikte big bags tot recyclaat dat kan worden gebruikt bij de productie van nieuwe exemplaren.

RAFF PLASTICS