Web weergave

Femke Helon, de CEO en mede-eigenaar van 3Motion in Zele, nam in juni de fakkel over van Jean Van Houtryve als voorzitter van FESPA Belgium. Helon kijkt ook in deze turbulente tijden met vertrouwen naar de toekomst. "Veerkracht en positiviteit, dat is nu belangrijk", zegt ze.

VISUELE COMMUNICATIE

DTF (Direct-to-Film - direct op film) is een nieuwe technologie om kledingstukken te personaliseren. In tegenstelling tot de printtechniek DTG (Direct-to-Garment - direct op de kleding) en zeefdruk, is DTF een nieuw, indirect procedé voor de textieldruk dat sinds een jaar opgang maakt. Hoe werkt het? Wat zijn de voordelen en beperkingen ervan? En welke uitrusting heb je nodig?

TECHNOLOGIE

Op Het Congres van VIGC in Mechelen werden de eerste drie 'FESPA Belgium Color Labels' uitgereikt aan grootformaatbedrijven. Het kwaliteitslabel werd eerder dit jaar in het leven geroepen door FESPA Belgium en de onafhankelijke evaluatie gebeurt door specialisten van VIGC.

KWALITEIT

Quickletter uit Roeselare en New Neon uit Pittem, twee bedrijven die visuele communicatie op maat aanbieden, gaan voortaan als een volwaardig fusiebedrijf door het leven en herdopen zichzelf tot de nieuwe bedrijfsnaam Marker. Samen bundelen ze hun visuele krachten om een nog ruimer aanbod te bieden aan hun klanten. De bouw van een gloednieuw en inspirerend kantoor aan het Krommebeekpark in Roeselare-Beveren (klaar tegen eind 2023) moet deze verdere groei ondersteunen.

VISUELE COMMUNICATIE

Grote investeringen in apparatuur vragen om een gedegen verkoopstrategie. Dankzij de online bestelwereld krijgen print- en signbedrijven meer zekerheid over hun bedrijfsvoering, kunnen ze efficiënter werken en hun duurzame ambities aan de klanten beter tonen.

WORKFLOW

Bij FESPA loopt momenteel de derde editie van de 'Print Census'. Dit internationale marktonderzoek peilt naar wat er speelt in de wereld van de print- en signbedrijven. Graeme Richardson-Locke, head of associations en technical lead bij FESPA roept drukkers en signmakers op om massaal deel te nemen aan het online onderzoek.

PRINT en SIGN