Scodix, de Israëlische fabrikant van digitale veredelingspersen, heeft 6 machines onthuld. Telkens 2 van de machines zijn bedoeld voor een specifiek segment.

De nieuwe Xeikon PX30000 heeft 8 printstations, waarvan twee worden gebruikt voor het spuiten van opaak wit aan volle perssnelheid. De UV-inkjetpers wordt aangestuurd door de Xeikon X-800 digitale workflow.

De nieuwe machine van de fabrikant uit Dresden is een instapmodel dat bedoeld is om de traditierijke degel- en cylinderpersen te vervangen.

Het bedrijf uit Ieper neemt met de nieuwe naam afstand van de oude die nog refereert naar de begindagen van de digitale drukkerij maar nu niet langer de lading dekt.

Deze week vindt in Shanghai volgens plan de achtste editie plaats van de grafische vakbeurs 'All In Print'. De overheidsban op grote evenementen werd in China al op 8 mei opgeheven. Bezoekers zijn verplicht een mondmasker te dragen en een afstand van een meter tot elkaar in acht te nemen.

De industriële boekbinderij Den Afwerker in Lokeren is sinds begin oktober onderdeel van de Graphius Group. De productiefaciliteiten en medewerkers van Den Afwerker zullen vanaf 12 oktober actief zijn op de site van Graphius in Gent.

De regels voor het verpakken van publicaties en folderpakketten in plasticfolie verschilt in ons land van Gewest tot Gewest. Terwijl in Wallonië al een verbod van kracht is, wordt dat in Vlaanderen pas op middellange of lange termijn verwacht, schrijft Febelgra.