Na de bètatests in 2004 lanceerde Kodak in 2005 zijn eerste procesvrije drukplaat: de Kodak Thermal Direct Non Process Plate. Twintig jaar later wordt de opvolger - de Sonora-plaat - gebruikt door meer dan 6.000 drukkers wereldwijd.

Het Israëlische SaaS-platform frontline.io komt naar Drupa met demonstraties van augmented reality, virtual reality en mixed reality. De technologie kan in de grafische industrie ingezet worden om medewerkers op te leiden en servicediensten aan te bieden op afstand.

Guido Van der Schueren, de uitvoerend voorzitter van Hybrid Software, trekt eind mei voor de elfde keer naar Drupa. Op de internationale vakbeurs focust zijn bedrijf, dat opereert op het snijvlak van prepressproductie en IT, ondermeer op cloudoplossingen.

Het beursgenoteerde Highcon, gespecialiseerd in digitale afwerkingssystemen voor kartonverpakkingen, introduceert op Drupa de nieuwe Highcon Beam 3. De producent belooft vijftig procent meer productie per shift in vergelijking met de Beam 2.

De Japanse fabrikant Fujifilm boekte een stand van 2420 vierkante meter op de Drupa-beurs. Een van de nieuwigheden die in Düsseldorf voor het eerst zal worden gedemonstreerd is de Jet Press 1160CFG, een snelle fullcolour-inkjetprinter met continue aanvoer gericht op de markt voor bedrijfsdrukwerk.

Op het internationale event Dscoop Edge in Indianapolis (VS) introduceerde HP nieuwe digitale persen zoals de HP Indigo 120K en 18K. Het Amerikaanse technologiebedrijf kondigde ook verbeteringen aan voor de PageWide-inkjetpersen.

De beursgenoteerde Hybrid Software Group realiseerde in 2023 een omzetgroei van bijna drie procent naar 48 miljoen euro. De bedrijfskasstroom (ebitda) daalde met 33 procent naar 7,31 miljoen euro.

Landa Digital Printing kondigde in Düsseldorf de lancering aan van de nieuwe generatie van hun digitale B1-printtechnologie: de S11 en S11P-persen. De nieuwe modellen zullen op de internationale vakbeurs Drupa te zien zijn.