Landa Digital Printing installeerde voor het eerst een S10P digitale pers in Duitsland. De commerciële drukkerij BluePrint AG in München mikt met de nieuwe nanografische pers op een daling van de CO2-uitstoot met 35 procent.

EFI Reggiani, de Italiaanse dochtermaatschappij van EFI die zich op textielprinters toelegt, heeft op de ITMA Asia, die van 12 tot 16 juni 2021 in Shanghai plaatsvond, de nieuwe inkjetprinter Blaze voorgesteld. Het gaat om een compact instapmodel voor bedrijven die zich op de markt van de digitale textieldruk willen wagen.

De EcoWicketBag, een zak in kraftpapier, is een recente innovatie van papierproducent Mondi die zich aandient als een alternatief voor plastic om hygiëneproducten in te verpakken. Met dat product heeft Mondi goud gewonnen in de Grand Prix Award, de jaarlijkse wedstrijd van Eurosac.

Printplaten, inkten, papier, machinecomponenten. De prijzen zitten om verschillende redenen stevig in de lift. De sectorfederatie Febelgra roept de grafische bedrijven op om solidair te zijn en de prijsstijgingen op een marktconforme manier door te rekenen.

De nieuwe Avinci CX3200 van Agfa is een rollenprinter die met de sublimatietechniek werkt en die rechtstreeks op textiel of transferpapier kan drukken. De printer is bestemd voor de markt van soepele signs en de textieldruk.

In Wallonië en Brussel kan men her en der betalen met lokale munten. En die doen het blijkbaar goed: er bestaan niet minder dan zestien verschillende lokale munten. Vanuit technisch oogpunt is de aanmaak van een lokale munt een niet te onderschatten creatieve en technische uitdaging.

De persenbouwer Heidelberg meldt de eerste effecten van zijn globaal transformatieprogramma dat nog voor de pandemie opgestart was en verwacht voor het boekjaar 2021/2022 een rendabele groei. De groep omschrijft zich als 'slanker en efficiënter'.

Volgens Jean-Pascal Bobst, de CEO van de Zwitserse machinefabrikant Bobst, is zijn bedrijf klaar om de verpakkingsindustrie in het tijdperk van Industrie 4.0 te loodsen. Met het cloudgebaseerde platform BOBST Connect toont de machinebouwer de verpakkingsproducenten de weg naar de digitale wereld, kortom Packaging 4.0.

De familiale VPK Groep gaat de papierfabriek van Double A Holdings op de industriële site DA Alizay in Normandië omvormen tot een fabriek voor de productie van golfkarton. VPK pompt ongeveer 140 miljoen euro in het project.

De Belgische printmediasector incasseert zware klappen door de coronacrisis. De omzet daalt in 2020 met 16 procent. De tewerkstelling in de sector krimpt met vijf procent. Marc Vandenbroucke, de algemeen directeur van sectorfederatie Febelgra, rekent pas in de tweede jaarhelft op een structureel herstel.