De Parijse handelsdrukkerij RGI zet een eerste stap naar digitale druk. De onderneming investeert in een JetPress 750 S (formaat B2) van Fujifilm. Voor de Japanse fabrikant is dit de eerste installatie van dit inkjetmodel in Frankrijk.

Koenig & Bauer Durst heeft op zijn SPC Open House in het Oostenrijkse Lienz de Delta SPC 130 FlexLine Eco+ industriële productiepers voorgesteld. Het compacte instapmodel is bedoeld voor oplages van vier tot acht miljoen vierkante meter en kan geüpgraded worden naar de Delta SPC 130 FlexLine Automatic-pers.

De print- en signsector maakt zich op voor de Fespa Global Print Expo in Berlijn. De internationale vakbeurs vindt er plaats van 31 mei tot 3 juni 2022. Bij wijze van vooruitblik verzamelde de redactie van Grafisch Nieuws en M&C Magazine alvast een pak exposantennieuws zodat u goed voorbereid naar de Duitse hoofdstad kan afreizen.

Tijdens de virtuele 'Global Innovation Days' in maart lanceerde Mimaki een nieuwe serie grootformaat inkjetprinters, de 330-series, en een nieuwe reeks CG-AR snijplotters. De nieuwe machines zullen live te zien zijn op Fespa in Berlijn.

Mutoh Europe, met hoofdkantoor in Oostende, presenteert zijn nieuwe XpertJet Pro 54" en 64" sign & display-modellen met nieuwe printkoptechnologie, een nieuw weefalgoritme en VerteLith RIP-software.

Hoe de productiviteit verhogen zonder winstmarges op te offeren? Dat is de vraag die steeds meer sign- en large-formatondernemers zich stellen. Volgens Dataline, bekend van de MIS/ERP-software MultiPress voldoen generieke projectmanagementsoftware, boekhoudpakketten of andere eilandoplossingen niet aan de specifieke eisen van de sector.

De West-Vlaamse Athena Graphics Group neemt een strategische participatie in het Antwerpse iVisual. Beide bedrijven gaan ook nauw samenwerken op het vlak van technologie, predictieve intelligentie en design-to-print expertise voor merkhouders en ontwerpbureaus in Europa.