De Italiaanse printerfabrikant Durst stelde op Labelexpo de 'Hawk Eye'-technologie voor. Het gaat volgens het bedrijf om een innovatief systeem op basis van computervisie en artificiële intelligentie om de digitale labelproductie naar een hoger niveau te tillen.

Uit onderzoek van Acco, aanbieder van studiemateriaal voor hoger onderwijs, blijkt dat 89 procent van de studenten het liefst leert uit papieren studiemateriaal. Zo'n zeventig procent van de bevraagde studenten drukt daarom op eigen initiatief het digitaal beschikbaar lesmateriaal af.

Op de gespecialiseerde vakbeurs Labelexpo Europe in Brussel introduceren Xeikon en KURZ een digitaal alternatief voor hotfoil op premium labels. Volgens de twee bedrijven gaat het om de eerste voedselveilige digitale metallisatieoplossing op de markt.

De Zwitserse snijmachinefabrikant Zünd heeft de bedieningssoftware ZCC Zünd Cut Center helemaal vernieuwd. De nieuwe software (versie 4) biedt volgens de machinebouwer meer mogelijkheden voor een flexibel geautomatiseerde opdrachtvoorbereiding en productie.

Systeemintegrator Lab9 Pro neemt alle ICT-gerelateerde activiteiten over van distributeur IGEPA Belux. De bestaande klanten en vier medewerkers, goed voor een omzet van zo'n 1,5 miljoen euro in 2022, gaan over naar het bedrijf van Geert Coolman.

De Spaanse papier- en kartongroep Saica neemt een minderheidsbelang in het Belgische golfkartonbedrijf Pacapime in Halle. Het familiale Pacapime realiseerde in 2022 een omzet van 61 miljoen euro met een honderdtal medewerkers.