De groepsomzet van de Duitse drukpersenbouwer Koenig & Bauer steeg in het eerste kwartaal van 2023 met 18 procent naar 281 miljoen euro. Voor het boekjaar 2023 verwacht het bedrijf een groepsomzet van 1,3 miljard euro en een ebit-marge van ongeveer drie procent.

Durst Group, de producent van digitale print- en productiesystemen, installeert zonnepanelen op de site van de hoofdvestiging in Brixen, in Zuid-Tirol (Italië). Dat initiatief past binnen de inspanningen van het bedrijf op het vlak van duurzame ontwikkeling en sluit aan bij het engagement om de koolstofafdruk te verminderen.

Het beursgenoteerde Agfa-Gevaert boekte in het eerste kwartaal van 2023 een omzet van 270 miljoen euro, goed voor een stijging van 7,2 procent. De beeldvormingsgroep leed een nettoverlies van 66 miljoen euro.

Voor de tweede keer op rij wint Anthony De Jong van All Wrap Solutions de World Wrap Masters Belgium, een organisatie van FESPA Belgium. De Jong won in een spannende finale op het Circuit Zolder van Christophe Ost (XL Reklame) en Artur Chernestkyy (Twrapz).

De Finse papierproducent UPM stuurt na de publicatie van een solide eerstekwartaalrapport vorige maand nu een winstwaarschuwing uit. De beursgenoteerde groep verlaagt zijn vooruitzichten omwille van een trager herstel van de leveringen en een snelle daling van de pulpprijzen.

De multinationale papier- en verpakkingsgroep Mondi moderniseert de Dynäs pulp- en papierfabriek in Zweden. Het moderniseringsprogramma moet de efficiëntie en de milieuprestaties van de fabriek verder verbeteren.

Durst zal zich presenteren met het thema '360° Production Excellence'. Op de beursvloer zal de printerfabrikant de nieuwste technologieën en producten tonen, waaronder de P5 350 HS D4 hybride printer met volautomatische in- en uitvoer en de nieuwe P5 350 HSR UV LED roll-to-roll printer met een productiesnelheid tot 700 m²/uur.

"Na ons succes op de FESPA van vorig jaar, wilden we creativiteit echt centraal stellen voor het evenement van dit jaar", zegt David Preskett, de vice president van Kongsberg Precision Cutting Systems, EMEA en APAC.

Zünd demonstreert op FESPA hoe digitale snijsystemen - gecombineerd met intelligente softwaretools en verschillende oplossingen voor geautomatiseerde materiaalbehandeling - efficiënter en kosteneffectiever kunnen worden.

Tijdens de FESPA 2023 zijn op de stand van Mimaki verschillende printers en snijmachines te zien voor de grafische, industriële en textielmarkt. Met onder andere de recent aangekondigde TxF150-75 Direct-to-Film (DTF)-machine, de 330-serie en het instapmodel uit de 100-serie.