Cerutti, de Italiaanse bouwer van diepdrukpersen die in faling was, maakt vanaf nu deel uit van de Zwitserse groep Bobst, meer bepaald van de Italiaanse dochter daarvan.

Op de internationale vakbeurs Formnext in Frankfurt maakte HP vorige week bekend dat de technologiegroep een nieuwe samenwerking aangaat met het cosmeticabedrijf L'Oréal om 3D-printing op te schalen en vernieuwende cosmeticaverpakkingen- en toepassingen te onderzoeken.

De Portugese papierproducent The Navigator Company heeft 'gKraft' gelanceerd, een nieuw merk van papieren verpakkingsproducten. Met dit nieuwe merk zet de papierproducent zijn engagement voor een duurzame ontwikkeling kracht bij.

Vorige week maandag kondigde DPG Media België de intentie aan om haar drukkerij Eco Print Center (EPC) in Lokeren te sluiten. De krantendrukkerij, waar onder meer Het Laatste Nieuws en De Morgen worden gedrukt, stelt 63 arbeiders en 15 bedienden tewerk.

Agfa-Gevaert publiceerde vorige week zijn financiële resultaten over het derde trimester 2021. Het bedrijf kent een "behoorlijke heropleving van het omzetcijfer, met echter uiteenlopende prestaties voor de verschillende afdelingen". Agfa-Gevaert wijst ook op een groeiende inflatiedruk en op bevoorradingsproblemen.

Ongeveer 170 deelnemers trokken vorige week naar 'Het Congres 2021' van VIGC in Mechelen. De congresgangers kregen een gevarieerd programma voorgeschoteld rond digitalisatie, duurzaamheid en HR-beleid.

De 'Hunkeler Innovationdays', die normaal voor februari 2022 in het Zwitserse Luzern gepland waren, worden met een jaar uitgesteld. De directie van Hunkeler AG haalt de 'onvoorspelbare evolutie' van de pandemie als reden aan.

Net zoals Febelgra en Intergraf spreekt nu ook de Franse federatie Uniic de papierleveranciers aan op mogelijke misbruiken. Dirk Salens, de topman van distributeur Igepa Belux, heeft het over een uitzonderlijke situatie die volgend jaar zal stabiliseren.

Tipografia Vaticana, sinds 1587 de officiële drukkerij van het Vaticaan, heeft onlangs een digitale pers HP Indigo 12000 in gebruik genomen om kranten en ander drukwerk te produceren. In 2018 ging Tipografia Vaticana van start met een digitaal transformatieproces.

Aicomp Group en Esko versterken hun jarenlange samenwerking. De twee bedrijven gaan nu samen oplossingen ontwikkelen voor kleine en middelgrote verpakkingsfabrikanten om automatisch prijzen te berekenen en processen te optimaliseren.

Het Spaanse Comexi, leverancier van flexibele verpakkingsoplossingen, investeerde elf miljoen euro in een nieuw technologiecentrum in Girona. Volgend jaar opent de familiale groep een nieuw R&D-centrum in Miami in de VS.

De Italiaanse papiermaker Fedrigoni kondigt de dertiende editie aan van zijn internationale wedstrijd voor drukwerk. Dit jaar bekroont Fedrigoni ook een nieuwe categorie: communicatie op groot formaat.