De beursgenoteerde Smartphoto group realiseerde in 2022 een omzetgroei van 21,1 procent naar 76,3 miljoen euro. De groei is grotendeels te danken aan de cijfers van de B2B-divisie naYan die voor het eerst voor een volledig jaar meetelden in de resultaten.

Sinds deze maand is Ingrid Gonnissen de nieuwe CEO van Ricoh België en Luxemburg. Gonnissen vervangt Stephen Palmer die terugkeert naar zijn fulltime functie als CEO voor de Oost-Europese activiteiten van Ricoh.

'Shaping the Future with Packaging', dat is de naam van de conferentie die Intergraf samen met FTA Europe (Flexographic Technical Association) en marktonderzoeker Smithers organiseren. De conferentie, die in maart in Brussel plaatsvindt, richt de schijnwerpers op de nieuwe Europese wetgeving die een directe impact op de verpakkingssector heeft.

Flint Group brengt de 'EkoCure Ancora F2' uit die op de originele formule van het gamma EkoCure Ancora steunt. De nieuwe UV LED flexo-inkt kenmerkt zich door een beperkte migratie en is specifiek ontworpen voor etiketten en verpakkingen van voedingsmiddelen.

HP kondigt aan dat Koen Van Beneden de nieuwe managing director is van de onlangs gevormde HP Benelux-organisatie. Van Beneden was al managing director van België en Luxemburg en is in zijn nieuwe rol ook verantwoordelijk voor de Nederlandse regio.

POP Solutions, het Nijvelse bedrijf dat POS-materiaal vervaardigt, maakt bekend dat het een meerderheidsbelang genomen heeft in Kozmoz Design & Display, een Mechels bedrijf dat zich in permanente displays gespecialiseerd heeft. Via dit partnership willen de twee bedrijven hun positie op de markt voor permanente displays in de Benelux en Frankrijk versterken.

Vista, een onderdeel van het beursgenoteerde Cimpress, kondigt de benoeming aan van Florian Baumgartner als CEO. Hij neemt de functie per 1 februari 2023 over van Robert Keane, die aan boord blijft als CEO en voorzitter van de raad van bestuur van het overkoepelende Cimpress.

Esko organiseert op 16 februari 2023 een virtueel event voor verpakkingsprofessionals. Het softwarebedrijf uit Gent stelt daar de informatie uit zijn nieuwste e-book '2023 Packaging Trends' voor.

Het Zwitserse familiebedrijf Muller Martini neemt per 1 maart 2023 DGR Graphic GmbH over. DGR is een Duitse machinebouwer die gespecialiseerd is in machines voor boekproductie.