Het beursgenoteerde Highcon, gespecialiseerd in digitale afwerkingssystemen voor kartonverpakkingen, introduceert op Drupa de nieuwe Highcon Beam 3. De producent belooft vijftig procent meer productie per shift in vergelijking met de Beam 2.

De Japanse fabrikant Fujifilm boekte een stand van 2420 vierkante meter op de Drupa-beurs. Een van de nieuwigheden die in Düsseldorf voor het eerst zal worden gedemonstreerd is de Jet Press 1160CFG, een snelle fullcolour-inkjetprinter met continue aanvoer gericht op de markt voor bedrijfsdrukwerk.

Op het internationale event Dscoop Edge in Indianapolis (VS) introduceerde HP nieuwe digitale persen zoals de HP Indigo 120K en 18K. Het Amerikaanse technologiebedrijf kondigde ook verbeteringen aan voor de PageWide-inkjetpersen.

De beursgenoteerde Hybrid Software Group realiseerde in 2023 een omzetgroei van bijna drie procent naar 48 miljoen euro. De bedrijfskasstroom (ebitda) daalde met 33 procent naar 7,31 miljoen euro.

Landa Digital Printing kondigde in Düsseldorf de lancering aan van de nieuwe generatie van hun digitale B1-printtechnologie: de S11 en S11P-persen. De nieuwe modellen zullen op de internationale vakbeurs Drupa te zien zijn.

De Specificatie subcommissie van de Ghent Workgroup (GWG), een van de gremia waar nieuwe normen voor print worden ontwikkeld, is op zoek naar 3D-printexperts om te werken aan standaardisering.

De Limburgse drukkerijen Haletra en Leën (Chapo) bundelen de krachten onder de naam Haletra-Leën. Alle productieactiviteiten worden gecentraliseerd in de gebouwen van Haletra in Houthalen. De nieuwe grafische groep wordt geleid door Stijn Leën.

Online drukkerij Drukland.be, een onderdeel van de Nederlandse groep Simian, realiseerde in 2023 een omzet van bijna 7 miljoen euro. De Belgische divisie van Simian is daarmee goed voor een kwart van de omzet van de Nederlandse drukkerijgroep.

Op de internationale vakbeurs Fespa in Amsterdam presenteerde Agfa drie nieuwe inkjetprinters voor de grootformaatmarkt. De uitgebreide printerportfolio van de beursgenoteerde beeldvormingsgroep kreeg ook een nieuwe look en feel en wordt in de markt gezet met de baseline 'Powerful by Nature'.

Sinds de lancering in 2017 zijn er van de Canon varioPRINT 6000-serie TITAN meer dan duizend exemplaren verkocht in de EMEA-regio. Canon lanceert nu updates voor deze serie. Zo komt er onder meer een verbeterde gebruikersinterface voor alle modellen en een robuustere toner.

Het beursgenoteerde Heidelberg maakt bekend dat er wijzigingen komen aan de aandeelhouderszijde van de Raad van Toezicht in het komende boekjaar 2024-2025. De Raad moet op zoek naar opvolgers voor Fritz Oesterle en Ferdinand Rüesch.