Anderhalf jaar voor de start van de internationale vakbeurs voor de grafische industrie heeft Drupa al zo'n 900 exposanten uit 45 landen overtuigd. Samen zijn ze goed voor meer dan 100.000 vierkante meter netto-expositieruimte.

Snijmachineproducent Summa maakt bekend dat Papyrus Viscom in de Benelux is aangesteld als officiële reseller van Valiani. Het bestaande partnership als distributeur van Summa's snijmachines wordt nu verbreed met het productassortiment van Valiani.

Vanaf 1 januari 2023 trekt XSYS de basisprijzen van Nyloprint-platen met 8 tot 16 procent op. Het bedrijf verwijst naar de aanhoudend sterke stijging van de grondstofkosten en toeslagen van leveranciers.

Texo Trade Services (TTS), fabrikant en distributeur van bedrukbaar textiel en transfer printmedia, realiseert dit jaar een groei van meer dan 50 procent in Duitsland. Axel Postulart versterkt voortaan als accountmanager het internationale TTS-team in Duitsland, Polen, Oostenrijk en Zwitserland.

Bij het Belgische bedrijf Elep uit Lommel, een fabrikant van enveloppen, werd een Truepress Jet L350 SAI LM geïnstalleerd, een inkjetpers voor etiketten. Het gaat om het eerste exemplaar van deze pers die de Japanse fabrikant SCREEN in Europa installeert.

Volgens FINAT, de Europese federatie van de labelindustrie, herstelde de vraag naar etiketten in Europa in het derde kwartaal. De heropleving kwam er na een slechte eerste jaarhelft veroorzaakt door stakingsgerelateerde papiertekorten uit Finland.

De groep Fedrigoni zet haar internationale expansiestrategie op de markt van hoogwaardige papiersoorten voor luxeverpakkingen en -etiketten voort. De papierproducent uit het Italiaanse Verona maakte bekend dat het Zuber Rieder, de Franse producent van speciale papiersoorten, wil overnemen.

Papierproducent Koehler Paper heeft een contract afgesloten met de Duitse energieproducent RWE voor de levering van groene stroom. De overeenkomst heeft een looptijd van tien jaar en is goed voor maximaal 175.000 gigawattuur per jaar.

De beursgenoteerde beeldvormingsgroep Agfa presenteerde een kwartaalrapport met sterke contrasten. "De economische realiteit vereist bijkomende acties om de kostenstructuur van de groep aan te passen", stelt de CEO.

De internationale labelgroep Asteria, met hoofdkantoor in het West-Vlaamse Gullegem, heeft voor het eerst een overname gedaan in Ierland. Met Label Craft haalt Asteria Group een specialist in de farmaceutische sector binnen.

De digitale drukkerij Reproduct uit Gent neemt sectorgenoot Qua-3 uit Mortsel over. De twee digitale drukkerijen blijven als afzonderlijke entiteiten opereren binnen de holding van de eigenaar Didier Martens.

De papierdistributeur Antalis heeft een deel van de portefeuille van zijn leverancier Arjowiggins Scotland overgenomen. Antalis had al jarenlang nauwe contacten met zijn leverancier die in september onder curatele werd geplaatst en ondertussen zijn productie heeft stilgelegd.