De familiale drukkerij Bosmans in Lommel heeft recent 1,8 miljoen euro geïnvesteerd in een nieuw machinepark om verpakkingen te produceren. De drukkerij speelt daarmee in op de stijgende vraag naar ecologische verpakkingen.

De internationale specialist op het vlak van drukinkten maakte bekend dat de snel drogende inkten Rapida opnieuw op de markt komen onder de naam Rapida Eco. Hubergroup heeft de standaardsamenstelling gewijzigd: de inkten bevatten geen minerale olie meer om ze duurzamer te maken.

Eren Paper Ltd heeft de fabriek van Shotton, in Wales, van UPM overgenomen. De nieuwe eigenaar, een dochteronderneming van het Turkse conglomeraat Modern Karton, wil de fabriek waar krantenpapier geproduceerd werd, ombouwen en vergroten om er gerecycleerd golfkarton te vervaardigen.

De beursgenoteerde vastgoedontwikkelaar WDP wordt eigenaar van de site van DPG Media Services langs de E17 in Lokeren. Het gaat om 37.000 vierkante meter aan bebouwde oppervlakte en nog eens 20.000 vierkante meter aan toekomstig ontwikkelingspotentieel.

De Belgische mediagroep Mediahuis en het Duitse Aachener Verlagsgesellschaft (AVG), uitgever van de Aachener Zeitung, voeren onderhandelingen over een mogelijke overname van AVG door Mediahuis.

Onder het moto 'From Pixel to Output' trekt Durst Group naar Fespa. De familiale fabrikant presenteert er diverse oplossingen voor digitale printtoepassingen. De Fespa Global Print Expo vindt plaats van 12 tot en met 15 oktober 2021 in RAI Amsterdam.

De vijftiende editie van de vakbeurs Sign2Com in Kortrijk Xpo kreeg meer dan drieduizend bezoekers over de vloer. De volgende editie van de professionele vakbeurs voor de brede print- en signbranche vindt plaats in het najaar van 2023.