Op de internationale vakbeurs Fespa in München (23-26 mei 2023) kan u Agfa, leverancier van inkjetoplossingen, aantreffen op een stand met als motto 'Strategic growth. Sustainable success'. De constructeur zet er zijn recentste innovaties in de schijnwerpers. Hieronder een overzicht van de printinnovaties die de bezoekers kunnen verwachten.

Het Gentse Four Pees, leverancier van softwareoplossingen voor printautomatisering, breidt het managementteam sterk uit. Het bedrijf speelt daarmee in op een stijgende vraag naar automatiseringsoplossingen in de sector.

De veertiende editie van de Hunkeler Innovationdays in het Zwitserse Luzern was goed voor een recordaantal van 6700 bezoekers. De opkomst voor het internationale vakevent lag daarmee nog iets hoger dan in 2019 en dat is volgens de organisatoren beter dan verwacht.

Vorige week kwam het beursgenoteerde Agfa met bloedrode jaarresultaten: de beeldvormingsgroep rapporteerde voor 2022 een nettoverlies van 223 miljoen euro. Samen met de jaarresultaten kondigde het bedrijf ook een investering aan in Mortsel, een nieuwe industriële unit voor de productie van Zirfon-membranen.

Het Nederlandse Contiweb, gespecialiseerd in de productie van onder meer droogovens voor heatset rotatieoffset, heeft sinds de lancering honderd Ecoset-drogers verkocht. Het honderdste exemplaar werd verscheept naar een drukker in de VS.

Vorige week bevestigde Fujifilm de komst van de vlakbedprinter Acuity Prime L. Die machine, die groter is dan de Acuity Prime, is bedoeld om de productiviteit en de ROI van grafische productiebedrijven te verbeteren.

Het beursgenoteerde Roularta Media Group boekte in 2022 een omzet van 343,1 miljoen euro, goed voor een stijging van 14 procent in vergelijking met 2021. De omzet van het segment Printing Services steeg met 23,5 procent naar 78,7 miljoen euro.

Op 1 maart heeft Stora Enso de overdracht van zijn productievestigingen in het Duitse Maxau (waar tijdschriftenpapier vervaardigd wordt), samen met alle bijhorende activa, aan Schwarz Produktion afgerond. Stora Enso raamt de waarde van de transactie op 210 miljoen euro.

De overname van Décomatic door de familiale groep Stratus Packaging leidt tot een nieuwe industriële groep waarin de twee spelers elkaar op het vlak van producten, technologieën en activiteiten voor de etikettenmarkt aanvullen. Ze omschrijven deze toenadering als een stap om "innovaties en investeringen te versnellen".