De papierproducent Metsä Board heeft zijn gloednieuwe 'centre of excellence' voorgesteld. Het centrum dat op een site voor bio-economie in het Finse Äänekoski gevestigd is, moet een innovatieplek worden voor verpakkingen en karton.

Manroland Goss Group heeft in 2020 een omzet van 220 miljoen euro geboekt. Na het voorbije jaar dat door de pandemie overschaduwd werd, verwacht de Duitse fabrikant van rotatiepersen in 2021 meer bestellingen en een hoger rendement.

Overnamenieuws uit Nederland. Sinds februari is Booxs onderdeel van de digitale drukkerij Wihabo in het Noord-Brabantse Geffen. De twee bedrijven werken al meer dan vijftien jaar samen op het vlak van creatieve producties.

Met FIT, Fespa Innovations and Trends, lanceert Fespa dit voorjaar een nieuwe reeks virtuele events. In mei staat een event rond grootformaatprinten op het programma en in juni een rond textiel bedrukken.

Mars, de internationale producent van snoepgoed, chocoladerepen en dierenvoeding, heeft de WebCenter-software van Esko geïmplementeerd om de complexe verpakkingsontwerpprocessen binnen het internationale netwerk van de groep te stroomlijnen.

De internationale print en packaging community vond duidelijk de weg naar de digitale Drupa. Volgens organisator Messe Düsseldorf trok de virtuele vierdaagse meer dan 45.000 unieke bezoekers uit 155 landen. Voor de volgende Drupa is het wachten tot 2024.

Op de virtuele Drupa heeft Fujifilm voor het eerst zijn nieuwe model, de Jet Press 750 S High Speed, getoond. Doordat de maximumsnelheid van 3.600 naar 5.400 vel/uur gestegen is, is de nieuwe pers de snelste in het segment van de B2-inkjetprinters.