De Belgische adverteerders investeerden vorig jaar 935,6 miljoen euro in digitale media, dat is 28 procent meer dan in 2020. De digitale media waren in 2021 goed voor 48,6 procent van alle bestedingen. Dat blijkt uit de twaalfde editie van de Matrix-studie, uitgevoerd door BAM met de steun van DMA en UMA.

Het Gentse automatiseringsbedrijf Four Pees bracht onlangs de 'Buggy'-app uit in de Enfocus Appstore. Het doel van deze nieuwe app is om minder tijd te spenderen aan het testen van de Switch-workflows die gebruikers maken.

De Noord-Ierse kunststofproducent Brett Martin maakt bekend dat Summa, de Belgische producent van snijapparatuur, 'Approved Partner' is geworden na tests in Summa's democentrum in het West-Vlaamse Gistel.

De internationale vakbeurs Fespa Global Print Expo 2022, van 31 mei tot 3 juni n Berlijn, trok 375 exposanten en 11.647 unieke bezoekers. In het totaal ontving de beurs bijna 16.000 bezoekers.

Metsä Board, de Finse producent van paperboards, heeft van EcoVadis opnieuw de Platinum-beoordeling gekregen voor duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO).

Op het Benelux Online Print Event - #BOPE22 - van vorige week lanceerde VIGC de 'Young Professionals in Print'. Met dit initiatief wil het kenniscentrum jonge ondernemers en managers uit de grafische sector samenbrengen in een nieuw netwerk waar ze ervaringen kunnen delen en kennis uitwisselen.

Summa, met hoofdkantoor in het West-Vlaamse Gistel, neemt het Italiaanse Valiani over. Beide bedrijven zullen blijven opereren onder hun huidige bedrijfsnaam en met het huidige managementteam, zo maken ze bekend.

Op een internationale persconferentie in het Zwitserse hoofdkantoor stelde Bobst zijn nieuwste oplossingen voor waarin geconnecteerde, digitale, geautomatiseerde en duurzame productieomgevingen voor verpakkingen centraal staan. De Zwitserse groep opent tevens een nieuwe logistieke hub voor de EMEA-regio in Genk.

Om de internationale expansie van zijn inkjettechnologie te versnellen, neemt Fujifilm het bedrijf Unigraphica over dat gespecialiseerd is in het begeleiden van ondernemingen die inkjetsystemen willen invoeren.