Sinds februari 2019 werkt de distributiegroep Antalis aan het creëren van een nieuwe aandeelhoudersstructuur. Dit was noodzakelijk geworden na het faillissement van grootaandeelhouder Sequana in mei vorig jaar.

Grafix in Dessel, specialist in reclamefolders, wordt overgenomen door Koninklijke Drukkerij Em. de Jong in Baarle-Nassau. Voor zusterbedrijf Campi Press, met zo'n 35 medewerkers, dreigt mogelijk een collectieve sluiting.

In oktober 2000 maakte het fenomeen 'gratis dagblad' ook in België zijn entree. Metro viert nu het 20-jarig bestaan, met alvast een nieuwe lay-out op 'Half-Berliner'-formaat.

Agfa-Gevaert neemt na bijna tien jaar afscheid van CEO Christian Reinaudo (65). De Fransman wordt per 1 februari opgevolgd door landgenoot Pascal Juery (54). De wissel aan de top komt volgens Agfa 'op een beslissend moment in het transformatieproces van de Groep'.

De fabriek van persenbouwer Manroland Sheetfed in Offenbach draait sinds vorige maand weer op volle kracht. Een jaar geleden werd er nog op arbeidsduurverkorting overgeschakeld vanwege het teruglopende aantal orders.

Het Hof van Justitie van de Europese Unie stelt dat het doorverkopen van e-books in strijd is met de wet. Uitgevers reageren opgelucht: "Een tweedehands markt voor e-books zou de hele boekeneconomie ernstig in gevaar brengen."

De overnameperikelen tussen Xerox en HP zetten zich voort. Xerox haalde alvast 24 miljard dollar op bij enkele banken om de acquisitie mede te financieren, maar HP vindt het bod nog altijd te laag.

Christa Torfs, medeoprichtster van Drukkerij De Vroede te Nijlen, overleed vorige week op 7 januari als gevolg van een ziekte.

Eind 2019 publiceerde de Duitse zakenkrant Handelsblatt een speciale editie met daarin een rangschikking van 's werelds innovatiefste bedrijven. Ook de grafische industrie wist zich dankzij haar digitaliseringsslag te kwalificeren.

De stad Izegem heeft voor het eerst haar in 2007 geïnitieerde thesisprijs uitgereikt. De winnaar is Sam Geldof, die in 2018 als architect aan de KU Leuven afstudeerde. Voor zijn masterproef 'Structuur als Architectuur-Generator' nam hij de verlaten gebouwen van drukkerij Strobbe in Izegem onder de loep.

Standaard Uitgeverij en Ballon Media vormen sinds 1 januari samen een nieuw uitgeefbedrijf onder de naam Standaard Uitgeverij. Daarmee zijn ze nu naar eigen zeggen de grootste uitgever in Vlaanderen en de belangrijkste Nederlandstalige stripuitgever van de Benelux.

Moeilijke marktomstandigheden hebben persenbouwer Koenig & Bauer genoodzaakt de aanvankelijke omzet- en winstverwachtingen over 2019 naar beneden toe bij te stellen.

Uit de laatste peiling naar het grafische ondernemersklimaat blijkt dat Duitse drukkerijen 2019 aanzienlijk optimistischer hebben afgesloten dan ze er aan begonnen. Toch eindigde het jaar met een klein dipje.