Een uitgebreide marktstudie naar de impact van direct mail vormt de basis voor de interactieve online Paper Reach-tool. Agentschappen en adverteerders kunnen voortaan eenvoudig een beredeneerde keuze maken over de rol die geadresseerde reclamepost speelt in hun mediamix.

'The Package Design Book 6' met de Pentawards-winnaars van 2019 en 2020 is verschenen. De tweejaarlijkse publicatie wordt uitgegeven door Taschen, de bekende uitgever van mooie boeken.

Het VIGC heeft in de plaats van zijn jaarlijks fysiek Benelux Online Print Event (BOPE) een virtueel evenement georganiseerd. Wie inschreef kan de drie verschillende shows (sessies) bekijken op het moment wanneer het hem of haar het best uitkomt. Jos Steutelings, Managing Director van het VIGC, heeft het in dit verband over BOPE flex.

Benpac neemt het in Verona gevestigde OMV Machinery Srl over van Wifag-Polytype Holding AG (Fribourg). Benpac is de firma die overeenkwam om Gallus te kopen van Heidelberg, maar enkele weken geleden van die overname afzag. Heidelberg overweegt nu een schadeclaim.

553 jaar geleden, op 3 februari 1468, stierf Gutenberg, de man die de basis had gelegd voor een omwenteling in de boekproductie en daardoor de verspreiding van teksten en kennis mogelijk maakte. Zijn verdienste? De uitvinding van losse metalen zetletters. Naar aanleiding van die verjaardag stelt Grafisch Nieuws u voor om uw kennis te testen en om (opnieuw) kennis te maken met Gutenberg en de opkomst van de drukkunst.