Canon lanceert de nieuwe Arizona 135 GT vlakbedprinter. De printer wordt geproduceerd in het Duitse Poing en is volgens de fabrikant bedoeld voor signmakers, printbedrijven en offset- en zeefdrukkers die starten in de wereld van grootformaat printen of die willen diversifiëren naar nieuwe markten en toepassingen.

Dog Chef, de leverancier van gepersonaliseerde hondenmenu's uit Huldenberg, werkte samen met het internationale verpakkingsbedrijf DS Smith aan een nieuwe foodbox om de e-commerceverpakking van hondenvoer te verbeteren. Het nieuwe ontwerp is steviger, compacter en bespaart tien procent aan karton.

Fujifilm kondigt de uitbreiding aan van zijn aanbod 'Integrated Inkjet Solutions' voor het drukken van grote volumes handelsdrukwerk, speciale verpakkingen en industriële toepassingen. Het bedrijf introduceert ook de X-BAR, een verplaatsbare rail voor inkjetkoppen waarmee variabele gegevens gedrukt kunnen worden op drukwerk dat op analoge persen vervaardigd wordt.

Dit is de laatste newsletter van Grafisch Nieuws voor de zomerstop. We zijn er terug op maandag 23 augustus 2021 met een nieuwe newsletter. Geniet van de zomer, hou het veilig en tot binnenkort!

Tijdens 'Showtime', een virtueel event dat Heidelberg op 23 juni organiseerde, onthulde de persenbouwer de nieuwe Speedmaster CX 104. Tegelijk beleefde de machine ook haar wereldpremière op de beurs 'China Print' in Peking.

All Wrap Solutions uit het Vlaams-Brabantse Elewijt won de eerste finale van de Belgian Wrap Masters in Mechelen. De winnaar zal ons land vertegenwoordigen tijdens de Fespa Global Print Expo in Amsterdam dit najaar.

Het Nederlandse IPP Packaging Materials is voortaan de exclusieve vertegenwoordiger van Koehler Paper Flexible Packaging Paper, een onderdeel van de familiale Koehler Group, in België, Nederland en Luxemburg.