Onderbrekingen in de supply chain en de zoektocht naar duurzame label- en verpakkingsoplossingen zijn top of mind bij de merkeigenaars die labelproducten aankopen. Dat blijkt uit de zestiende FINAT Radar, een halfjaarlijks marktonderzoek van de labelsector.

Op basis van een universitair onderzoek signaleert de Europese sectorfederatie Pro Carton dat verpakkingen op basis van vezels meer dan 25 keer gerecycleerd kunnen worden en dat de vezels daarbij maar minimaal aangetast worden. Dat geldt voor verpakkingspapier, karton en vouwdozen.

Doorheen 2021 schotelde The Belgian Association of Marketing (BAM) elke maand een nieuw boek uit de marketingwereld voor. Welke auteur liet in 2021 de meeste indruk achter? De stemming voor het 'Marketing Book of the Year 2021' is geopend.

Een nieuwe mijlpaal voor Enfocus. Het Gentse technologiebedrijf, actief op het gebied van PDF-verwerking en workflowautomatisering voor de grafische industrie, haalde eind vorig jaar het doel van tienduizend abonnees voor zijn softwareoplossingen.

Sinds begin dit jaar zijn drieduizend werknemers van de Finse pulp- en papierfabrieken van UPM in staking. Omdat er geen akkoord is, zal de staking alvast tot 5 februari duren.

Hybrid Software Group PLS, de beursgenoteerde leverancier van inkjetprinttechnologieën, heeft een partnership gesloten met Ecologi. Dat is een platform dat de financiering van projecten voor koolstofcompensatie vergemakkelijkt en dat wereldwijd herbebossingsinitiatieven ondersteunt.

De vakbeurs C!Print die al in 2021 afgelast werd wegens de coronacrisis, had normaal moeten plaatsvinden van 1 tot 3 februari 2022 in het Franse Lyon. De huidige gezondheidssituatie dwong de organisator er uiteindelijk toe om de beurs te verplaatsen naar 10, 11 en 12 mei 2022.

De oprukkende omikronvariant veegt de evenementenagenda voor de komende maanden weer leeg. Verschillende beurzen, congressen en events worden uitgeteld tot in de maanden mei en juni 2022.